En Sıcak Konular

Muğla'da tekne faciası 4'ü çocuk 15 ölü

15 Eylül 2015 10:12 tsi
Muğla'da kaçak göçmenleri taşıyan 20 metrelik ahşap tekne battı. İlk belirlemelere göre, 4'i çocuk 13 kişi öldü. İzmir'de ise 2 Suriyeli boğularak hayatını kaybetti.

MUĞLA 'nın Bodrum İlçesi'nde, kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Son dakika haberlerine göre, 4'ü çocuk 13 mülteci hayatını kaybetti.

Körmen Mevkisi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası arasındaki uluslararası sularda bugün saat 06.00 sıralarında çok sayıda göçmeni taşıyan ve gezi teknesi olarak kullanılan 20 metrelik ahşap tekne battı. Bölgeye 5 sahil güvenlik Botu gönderildi. Denizde can pazarı yaşanırken 205 mültecini kurtarıldığı, dördü çocuk 13 mültecinin cesedinin denizden çıkarıldığı bildirildi. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Amir Çiçek, kaçakları taşıyan yaklaşık 15 metrelik günübirlik tur teknesinin Bodrum ilçesi Karaada açıklarında battığını belirtti.

Vali Çiçek, ilk belirlemelere göre 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "200'ün üzerinde kişi de kurtarıldı" dedi.

Kurtarılanların sahil güvenlik botlarına alındığını, Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine bağlı dalış ekibinin de bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

SEFERİHİSAR'DA 2 SURİYELİ BOĞULARAK ÖLDÜ

İZMİR’in Seferihisar İlçesi açıklarında da, kaçak yollarla Yunan adalarına gitmek isterken bindikleri botun batmasıyla suya düşen Suriyeli kaçak göçmenlerden 2’si boğularak öldü, 11 kişi ise sağ kurtarıldı.

Seferihisar’ın Sığacık Doğanbey Burnu güneyinde bir balıkçı teknesinin denizde çok sayıda kaçak göçmeni görerek kurtarma çalışmalarına başladığı ihbarını alan Sahil Güvenlik Botu hızla bölgeye gitti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında, bindikleri botun batmasıyla denize düşen Suriyeli kaçaklardan 11’i denizden sağ olarak kurtarıldı. Suriyeli göçmenlerden ikisinin cesedi bulundu.

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs