En Sıcak Konular

Demirtaş'tan 1 Kasım öncesi Kürt gençlere çağrı

14 Eylül 2015 16:01 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım seçimleri öncesi Kürt gençlere savaş karşıtı çağrıda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz Kürt gençlerine asla savaşı, şiddeti önermiyoruz. Biz varız, silaha gerek yok diyoruz" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "1 Kasım seçimleri artık Türkiye'de yeni bir sayfa, yeni bir tarih açabilir ondan sonra artık sonuç neyse herkes kabul edecek" dedi. Demirtaş, Muş'un Varto ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halkın barışa olan özlemini bir kez daha dünyaya ilan etmek için yola çıktıklarını söyledi.

"Eğer ki iktidarlar haklı olsaydı, devlet aklı savaşmakta haklı olsaydı, bugüne kadar savaşarak bu sorunu bin defa çözmüş olmaları gerekirdi" diyen Demirtaş, "Kürtler binlerce yıldır bu topraklarda. Kürtlerin tarihini, geçmişini inkar etmeyeceksin. Bunları çözmek için ne operasyona, ne silaha, ne çatışmaya, ne ölüme, kana, gözyaşına gerek var" ifadesini kullandı.

Sorunları müzakere ederek masada çözmenin Türkiye'nin selameti ve birliği açısından bir tehlike olmadığını ancak HDP'yi büyüttüğünü savunan Demirtaş, "Biz Kürt gençlerine asla savaşı, şiddeti önermiyoruz. Biz varız, silaha gerek yok diyoruz. Seçtiğiniz vekiller olarak en önde biz olacağız. Demokratik siyasetle mücadelemizi yürüteceğiz" diye konuştu.

HDP'nin asla şiddetten, silahtan, Kürt gençlerinin canı üzerinden bir çözümü önermediğini kaydeden Demirtaş, Varto'da öldürülen kadın teröristin fotoğraflarının sosyal medyaya yayılmasına ilişkin de "Buradaki güvenlik güçlerine soruşturma açan valiyi görevden aldılar" iddiasında bulundu.

ÇATIŞMA KABUL EDİLEMEZ

Çatışma, savaş, kan, gözyaşı dursun diye uğraştıklarını belirten Demirtaş, "Çatışmanın hiçbir türlüsü kabul edilemez, ölümün hiçbir türlüsünü içimize sindiremeyiz diyoruz. Biz bu ölümleri durduralım diyoruz" dedi.

"Atadığınız Kaymakam değil kendi seçtiğim belediye meclisim, kendi seçtiğim eş başkanlarım, burada seçilmişler yönetsin istiyorlar. Buna da öz yönetim diyorlar" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Yukarıdan gönderilen devlet memurları yönetici olmasın istiyorlar. Olsun diyorsanız onlar da seçimle gelsin. Buyursun kaymakam adayları, vali adayları halkın huzuruna çıksın. Halk kimi istiyorsa, vali, kaymakam yapsın. Bunun neresi yanlış, neresi bölünmedir. Bunun neresi tehlikedir. Kaymakam ve valilerin şahsıyla bir sorun yaşamıyoruz. Bizim derdimiz sistemledir, kişilerle değil. Kaymakam ve Muş Valisi kendine güveniyorsa aday olsun burada seviliyorsa seçilir. 1 Kasım seçimleri artık Türkiye'de yeni bir sayfa, yeni bir tarih açabilir ondan sonra artık sonuç neyse herkes kabul edecek. Yenilen güreşçi inşallah 1 Kasım'dan sonra güreşe doyacak."

Mitinge, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım, Altan Tan, Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Celal Doğan, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Leyla Zana da katıldı.

Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,080 µs