En Sıcak Konular

Türk Akımı projesi ertelendi

14 Eylül 2015 15:06 tsi
Rus doğalgaz kurumu Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Türkiye’de yaşanan siyasi krizi nedeniyle Türk Akımı’nın ilk hattı ile ilgili çalışmaların erteleneceğini söyledi.

Rus basınına konuşan Aleksandr Medvedev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Gazprom Başkan Yardımcısı, “Türk Akımı’nın 2016 yılı sonuna kadar işletime açılacağına ilişkin grafik bir sonraki tarihe ertelendi. Türk Akımı’nın ilk hattının ertelenmesi Türkiye’deki siyasi krizle ilgili.” dedi.
 
12 Eylül’de Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattında önceliğin projenin ilk hattıyla ilgili hükümetler arası sözleşmeyi imzalamak olduğunu söylemişti. Türk Akımı’nın diğer hatlarının inşaatının Avrupa’nın güneydoğu bölgesinin ihtiyacına bağlı olduğuna dikkat çeken Novak, “Avrupa Komisyonu Enerji Birliği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile bu projeyi görüştük...Bugün biz versiyonları gözden geçiriyoruz. Bunlar arasında projenin bir kaç hattının inşaatı da var. Hükümetler arası sözleşme ve projenin ilk hattı önceliğimizdir. Diğer hatlar, Avrupa’nın güneydoğu bölümünün ihtiyacına göre şekillenecek.” şeklinde konuşmuştu.
 
Geçici hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Rus haber ajansı Sputnik’e yaptığı açıklamada proje ile ilgilenmediklerini, 1 Kasım seçimleri sonunda oluşacak hükümetin konuyu ele alabileceğini belirtmişti.
 
Rusya’nın Türkiye’ye şartsız indirim vermesi gerektiğini ifade eden Bakan Alaboyun, “Yani yüzde 10.25 indirimi işte Türk Akımı'na başlayalım, ondan sonra bu indirimi yaparız şeklinde bir tavırları var. Biz Türkiye olarak da bunu kabul etmeyiz, edemeyiz. Bu anca öyle bir görüşmenin başlangıcı olabilir, yani indirim yapılır ondan sonra bu görüşmeler, gelin bakalım nasıl olacak, ne yapacağız, proje nasıl gerçekleşecek bunu görüşmeye başlarız. Onlar görüşmeye başlansın şeklinde bir tavra sahipler." eleştirisini getirmişti.

(CİHAN)
 

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs