En Sıcak Konular

Beşir Atalay'dan açıklama

14 Eylül 2015 14:35 tsi
Beşir Atalay'dan açıklama AK Parti Kongresi'nde parti yönetiminin dışında kalan isimlerden Beşir Atalay kongre sonrası ilk kez konuştu.

AK Parti yönetimi dışında kalan isimlerin başında gelen Beşir Atalay, NTV canlı yayınında veda konuşması yaptı.

AK Parti yönetiminin dışında kalmasının 'sürpriz' olmadığını söyleyen Atalay, "Bir hafta önce odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı" dedi. 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin ise Atalay, "Adaylık başvurumu yaptım" yanıtını verdi.

Atalay, bundan sonra ne yapacağı yönündeki soruya "Büyük sorumluluk aldık, yüzakıyla ayrılıyoruz. Özel bir planım yok ne görev verilirse onu yaparım. Bu bir veda değil" dedi.


İLK KEZ GÖREV VERİLMEDİ

AK Parti'nin kurulduğu günden beri aktif görev yaptım. 12 yıl bakanlık son 1 yılda parti sözcülüğü görevlerinde bulundum. Görev değişimlerinin olması lazım. Son 4 kongrede hepsinde MKYK üyesi seçildim. Bu değişiklikleri normal görmek lazım. MKYK'da, MYK'da ciddi değişiklik oldu. Allah kolaylık versin.

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEDİM!

AK Parti Kongresi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüşüp görüşmediği sorulan Atalay şunları aktardı:

"Kongreden sonra görüşmem olmadı. Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı. Görevden ayrılma partimden ayrılma değil. Kendi hayatımdan önemli gördüm bu partiyi. AK Parti'yi bir partiden öte gördük biz hep. Bir kutlu hareket... Yine bir görev düşerse yapmaya hazırım."

KIRGINLIK YADA KIZGINLIK VAR MI?

"Yok hiç yok. Bu soru önemli hele böyle değişim olduğu zamanlarda bu tür sorular çok önemli. Siyasetin içinde bir sürü inişler çıkışlar vardır. Oradalar kaybolmamak lazım. Biraz belki bugün sözcü olarak konuşmadığım için yani partiyle ilgili politikalarımızla ilgili 13 yıllık aktif görev içinde dışarıda partimi eleştirmedim. Ya bakan oldum ya genel başkan yardımcısı oldum eleştiren konumunda olamazsın orada sorumluluk senin."

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

"Son 13 yılda partimi dışarıda hiç eleştirmedim" diyen Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın parti içindeki ortak aklın ortadan kalktığı yönünde açıklamaları ve "Biz, ben oldu" sözlerini de yorumladı.

Atalay, "Düşünceleri parti içinde dile getirmek lazım" diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDE ERDOĞAN ETKİSİ


AK Parti'nin yeni yönetimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisi olduğu yönündeki açıklamalara ilişkin ise Beşir Atalay şunları söyledi:

"Benimki bir anlamda biraz bir veda. Bu konularda çok fazla yorum yapmam yanlış da değerlendirilir. Hızla seçime doğru bir çalışma ortamı oluşuyor. Bu tartışmalara çok fazla girmem. AK Parti 7 Haziran seçiminin sonuçlarını iyi çalıştı iyi bir analiz raporu çıkardık."

YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

1 Kasım seçimleri için milletvekili adaylığı başvurusu yaptığını açıklayan Beşir Atalay, "Başbakanımız aday listelerini yeni MYK'nın yapacağını açıklamıştı. Bu kararı yeni yönetim verecek" dedi.

Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs