En Sıcak Konular

Bayram tatili kaç gün

14 Eylül 2015 10:02 tsi
Bayram tatili kaç gün olacak sorusu için gözler 15 Eylül yani salı gününde. Bakanlar Kurulu'nda. Bakan Topçu Kurban Bayramı tatilininin 9 gün olacak dedi. 18 Eylül'de başlayan tatil 28 Eylül pazartesi günü bitecek.

Kurban Bayramı tatili kaç gün bayram ne zaman soruları yarın yani 15 Eylül'de netleşiyor.  Bayram tatili 9 gün oldu diyen Turizm Bakanı Topçu, resmi bayram tatili kaç gün haberini 15 Eylül Bakanlar Kurulu sonrası verecek. Topçu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaya göre bayram tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatili 18 Eylül cuma günü başlayacak 28 Eylül pazartesi günü sona erecek. ayram tatili pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak. Peki okullar ne zaman açıklacak? Okullar ise Kurban bayramı sonrası 28 Eylül pazartesi günü açılacak.


BAKAN TOPÇU AÇIKLADI!

15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında toplantısında resmi bayram tatili uzatılacak. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vahdet gazetesine verdiği röportajda açıkladı.

TATİL 9 GÜNE ÇIKACAK

Yalçın Topçu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi bayramın pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak" dedi.

Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Şöyleki önceki hafta sonu tatilide hesaba katıldığıda bayram sürecinde 9 gün tatil olacak.

Resmi karar çıkana kadar ise Kurban Bayramı tatili günleri şöyle:

23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak. Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar iş başı yapılacak.

HÜKÜMETTEN BİR MÜJDE DE EMEKLİLERE!

aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada 23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00'dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olacağını söyledi. Bu süre zarfında belediyelere ait toplu taşım araçlarının da ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararnemesinin de imzalandığını söyleyen Kurtulmuş,  Bağkur-SGK ve emekli maaşlarınını da Kurban Bayramı öncesi ödeneceğini açıkladı.

 Kurtulmuş, "Kurban Bayramı tatili öncesinde Bağ-Kur'luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C'lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17 ve 23'ü arasındaki süre içerisinde bu ödemeler de yapılacak ve böylece Kurban Bayramı'na Bağ-Kur'lu, SSK'lı ve emeklilerinin rahat bir şekilde girmelerini temin edecek adımlar atılacaktır" diye konuştu.

KURBAN BAYRAMINA YENİ DÜZENLEME

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı tebliğe göre, kurban satış yerleri, bayramdan 15 gün önce hazır hale getirilecek, bu süreden önce kurbanlık hayvan nakli başlatılamayacak Diyanet İşleri Başkanlığının, kurbanın dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesilmesi, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ile kesim yapacak kişilerin eğitilmesine ilişkin tedbirlerin alınması amacıyla hazırladığı tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, illerde, vali veya görevlendireceği bir yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında çeşitli kurumların temsilcisinden oluşan "Kurban Hizmetleri Komisyonu" oluşturulacak. Kurban Hizmetleri Komisyonları, 24 Eylül 2015'te kutlanacak Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli tedbirleri alacak. Şehirlerde ihtiyacı karşılayacak sayıda ve büyüklükte kurban satış ve kesim yerleri ile adaklık kesim yerleri tesis edilecek.


SOSYAL İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

Vatandaşların, toplu kesim yerlerinde kurban kesmeleri için tedbirler alınacak, hizmetlerin kolaylaştırılması için hayvan satış ve kesim mekanları birbirine yakın planlanacak, çevresel riskler en aza indirilerek, varsa atık yönetimi planlanmış alanlar seçilecek. Çevre kirliliğini önleyici tedbirler kapsamında, gerek duyulduğunda pazar yerleri kurban kesim yerine dönüştürülecek. Kurban satış ve kesim yerlerine ulaşımın kolay sağlanması için yerel yönetimlerce tedbirler alınacak. Kurban satış yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırılacak, etrafı branda ile çevrili, üstü kapalı ve insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanacak.

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs