En Sıcak Konular

Kabe'de vinç faciası: 87 ölü 184 yaralı

11 Eylül 2015 23:05 tsi
Kabe'de vinç faciası: 87 ölü 184 yaralı Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu 87 hacı adayının öldüğü, 184 kişinin yaralandığı bildirildi.

 Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ölenlerin sayısı 87'ye, yaralıların ise 184'e yükseldi" denildi.

Bölgede çok sayıda sivil savunma ve arama kurtarma ekibi olduğu ifade edildi.

17 Türk hacı adayı yaralandı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Kabe'de meydana gelen kazada, şu ana kadar yaptıkları tespitlere göre, 17 Türk hacı adayının yaralandığını söyledi.

Mekke'deki Türk hastanesinde 12, Suud hastanelerinde de 5 yaralının bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Keleş, "Şu anda tespitlerimize göre 17 yaralımız var, bunların genel sağlık durumları da iyi" diye konuştu.

Kazada vefat eden Türk hacı adaylarıyla ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgilerinin bulunmadığını anlatan Keleş, "Kriz masası oluşturduk, Türk hacılarıyla ilgili gelen bilgileri anında değerlendiriyoruz. Suud hastanelerine görevli tercümanları gönderdik. Yaralılarımızla ilgili işlemleri takip ediyoruz. Olayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tavaf alanı kıpkırmızı olmuştu"

Doktor Muhammet Abdullah Furkan, Kabe'de meydana gelen vinç kazasıyla ilgili, "Rüzgardan sonra vinç devrildi. Yıldırım düştü büyük ihtimalle. Safa ve Merve'den tavaf alanlarına doğru geldi. Tavaf alanında en alt kattaydım ben, tavaf alanı kıpkırmızı olmuştu, çok ciddi sıkıntılar vardı" dedi.

Furkan, doktor olduğunu, İstanbul'dan görevli olarak geldiğini belirterek, olay anında tavaf alanının alt katında olduğunu söyledi.

Tavaf alnının en alt katında olduğu için dışarıdaki hasarı göremediğini anlatan Furkan, "İçeride hasar yaratacak bayağı bir parça vardı. Ben 15 kadar hastaya müdahale ettim. Benim müdahale ettiklerimde ölü yoktu. Bir iki tane durumu kritik hasta vardı ama orada koştururken Safa Merve ve 3. katta 500 sayısından bahsediliyordu" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "Türk hacılardan ölen var mı?" sorusu üzerine Furkan, "Ben 3 tane biliyorum" yanıtını verdi.

Bir başka görgü tanığı da 2 Türk'ün vefat ettiğini gördüğünü ifade etti.   

"Deprem oluyor sandım"

Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Nazmiye Yılmaz da şunları söyledi:

 "Ben deprem oluyor sandım. Yaklaşık 16.30 gibi kum fırtınası başladı, ardından yağmur bir buçuk dakika kadar. Sonra da Mescidi Haram'da çok güçlü bir patlama sesi duyuldu. Ondan sonrası büyük bir panik. Patlamayla birlikte insanlar sağa sola koşmaya başladı. Bizim bulunduğumuz yerle vincin çarptığı yer arası yaklaşık 50 metre kadardı. Önce panik içinde kaçanları, sonra yaralıları gördük. Vincin çarptığı yerde kan izleri, yaralılar, kopmuş beton parçaları vardı. İlk müdahale ağır yaralılara yapılmış ama hafif yaralılar hala kaza yerindeydi. Yakınları yanlarındaydı. Oradan gelenler, maalesef kafaları kopmuş ölülerin olduğunu söylüyorlardı."

AA



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs