En Sıcak Konular

Kaynak Holding'den Sabah'ın haberine jet yalanlama

11 Eylül 2015 17:14 tsi
Kaynak Holding'den, Sabah Gazetesi'nde yayımlanan haberle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, 'Gazete haberleriyle şirketlere kumpas kuran bu şahıslar hakkında en kısa sürede gerekli suç duyurularında bulunacağız' denildi.

İşte Kaynak Holding'den yapılan o açıklama:
 
11.09.2015 tarihli Sabah Gazetesi'nde, çok sayıda asılsız iddia bir araya getirilmek suretiyle, “Dolandır ‘Kaynak’ yap FETÖ’ye akıt“ başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Bu haberin tamamen iftira ve yalan olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.
 
Sabah Gazetesi'nde habere konu edilen olayla ilgili duyumların daha önce tarafımıza gelmesi üzerine 30.04.2015 tarihinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile 2015/14798 Muhabere no’lu dilekçe gönderilmiştir. Dilekçemizde bu sıradan dolandırıcılık vakasına müvekkil şirketin isminin karıştırılmasından rahatsız olduğumuzu ve olayın araştırılarak iftira atanların cezalandırılması kapsamında şüpheli hakkında gerekli kamu davasının açılması talep edilmiştir. O tarihten bugüne kadar savcılık tarafından bize ulaşan herhangi bir talep yada bilgilendirme olmamıştır. Bu da gösteriyor ki her türlü “ Zorlama Hikaye”ye rağmen soruşturmada adı geçen şüphelinin iddiaları savcılık tarafından da dikkate değer bulunmamıştır. Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü işbu soruşturmayla anlaşıldığı kadarıyla bahse konu olan dolandırıcılık hikayesine belli bir aşamadan sonra “Kaynak Holding” ismi monte edilerek algı operasyonlarına bir yenisi eklenmek istenmektedir.
 
Artık çoğuna cevap vermeye bile tenezzül etmediğimiz yalanlarını, bol fotomontaj ve grafikle sayfalarına taşıyanlar bugüne kadar her tür iğrençliğe başvurdu. Bugün anlıyoruz ki bu haberler sadece itibarı hedef almıyor. İşini düzgün yapan, yasalara uyan, vergisini zamanında yatıran şirketler bu haberlerle polis baskınına uğruyor, haklarında olmadık soruşturmalar açılıyor. Gazete haberleriyle şirketlere kumpas kuran bu şahıslar hakkında en kısa sürede gerekli suç duyurularında bulunacağız.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur
 
Kaynak Holding Hukuk Koordinatörü
Av. Hürol  Karadaş


Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs