En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu açıklaması

9 Eylül 2015 15:08 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında PKK saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bugün üzülerek söylüyorum zor bir süreçten geçiyoruz. Bir toplumsal barış imtihanından geçiyoruz.

Terörü elbette lanetleyeceğiz. Bizi biz yapan bütün değerlerimize sahip çıkacağız. Tasada ve kederde birlikte olacağız. Eğer terör ve ondan fayda umanların oyunlarına alet olursak çok zarar görürüz.Özellikle genç kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkenin geleceği gençler. Anne ve babaların umutla besleyip büyüttüğü gençler.sizin vatan sevginizdren şüphemiz yok. Bayrağa saygınızdan şüphemiz yok. Ne olur provokasyonlardan kaçının.

Yine genç arkadaşlarımıza sesleniyourm. Kim gelir size etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yaparsa o bölücü unsurdur.Şunu söyleyin onlara. Bu ülkede inancı ne olursa olsun herkese saygı gösteriyorum deyin.Onlar bölüyür siz böldürmeyin.Sakın olaki provokasyonlara girmeyin.Bunları neden söylüyorum.

Yolcu otobüslerini şu veya bu ilin yolcu otobüsü diye taşlamak ayrıştırmaktır. Terör örgütünün ekmeğine yağ sürer.Bu orta çağ düşüncesidir. 21. yüzyılın ülkesini seven gençlerine yakışmıyor bu.

Plaka üzerinden ayrıştırma yapılır mı. O plaka bizim, o bayrak bizim. Provokasyonlara sakın gelmeyin genç arkadaşlarım.
Ülkenizi sevin, bölücülerin değirmenine su taşımayın.

SİYASİ PARTİLERE SALDIRILAR

Siyasi partiler yasalara göre kurulur ve kapatılır.Bir siyasi partiyi beğenmeyebilirsiniz ama yakıp yıkmak sadece ve sadece terör örgütünün değirmenine su taşıma anlamına gelir. Ben isterdim ki bu uyarıları bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapsın.

Ey gençler provokasyonlardan uzak durun, bu memleket hepiminizin desin.77 milyon vatandaşımız, hepimiz vatanseveriz, böyle kabul edeceğiz.

İnançlarımız vs. farklı olabiliriz, ama sevinçli günlerimizde de üzüntülü günlerimizde de birlikte olmalıyız.Türkiye'deki bütün siyasi partilerin istisnasız, amasız fakatsız, terör örgütleriyle arasına mesafe koymalıdır.

MEDYAYA BASKI

Yine genç arkadaşlarıma söylüyorum. Terörü lanetliyoruz. Ancak birşeyi sakın unutmayın.Medya yani basın bizim gözümüz kulağımızdır.Medyada da çeşitliliğimiz vardır.Medya üzerine baskıyı asla kabul etmeyiz. Medya özgürce yayınını yapmalıdır.Bizim havuz medyası dediğimiz gazetelere ilk saldırı yapıldığında ilk geçmiş olsun telefonunu açan benim.Medyaya özgür alan açacağız.Sizinle bir siyasetçi gidebilir gazetenin önüne asıp keseceğiz diyebilir. O ayrıştırıyor. Bunu kabull etmemiz mümkün deği.Gençlere seslenirken, umudumuz gençler dedim. Geleceğimiz gençler dedim. Geleceğe yürürken, değerlerimize sahip çıkacağız, birlik ve beraberlik unsurlarını ön plana çıkaracağız. Bütünleştirici olacağız.Bir iş yerini yağmaladığınızda. O insanları terör örgütünün kucağına atmış olacaksınız.

Bayrağınızı alın yürüşünüzü yapın, slagonınızı atın. Ancak şiddete başvurmayın.Şiddet terör örgütünün ekmeğine yağ sürer.

DOÇKA SİLAHLARI

Genç arkadaşlar sorun bunu. Doçka silahları tepelere konuşlanırken, bunlar ağır silahlar, ülkeyi kim yönetiyordu. Niye daha önce önlem alınmadı. Neden şehit verdikten sonra bunlar bombalandı önce değil.Bir başkası, araçlar yolda giderken, asfaltın altına konulmuş bomba patlatılıyor. Genç arkadaşım şunu kendine sor. Bu bombalar konulurken patlatılırken kim iktidardaydı.

HERONLAR

Heronlar var. Bu ağır silahlar taşınırken, bombalar konarken nerdeydi. Bunlar yapılırken kim iktidardaydı. Genç arkadaşım bunların yanıtını bilmeden bu sorunu çözemezsin. Çözümü ararken bu soruların cevabımı kendi vicdanında arayacaksın.

OPERASYONLAR NEDEN YAPILMIYOR


Hazmedilmeyen durumlara rağmen operasyon yapmıyoruz açıklaması yapılıyor dönemin başbakanı tarafından. Bu soruları dönemin başbakanına sormak gerekli.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SİLAH STOKLANDI

Şimdiki Cumhurbaşkanı, çözüm sürecini bunlar silah stoklaması ile geçirdi açıklaması yaptı. Genç arkadaşım şunu bormak lazım.silah stoklanırken siz ne yapıyordunuz.Bul ülkeyi yönetenler nasıl yönetiyor.Bu ülkede devlet yönetiliyor mu?
Yoksa Devlet yönetiminde ciddi bir boşluk ve zaaf mı var.Hala 400 milletvekili arayışında olanlar var.400 vekil olsaydı terör olmazdı diyor. Söz veriyorum. Eğer terörü bitireceksen 400 vekili ben tamamlayacağım.

Böyle bir tabloyu Türkiye haketmiyor.Ayaklarının üstüne basamayan siyasetçiler Türkiye'yi yönetemez.Dış politikanın ne olduğunu bilmeyen bu ülkeyi yönetemez.Vatandaşını ateşin içine atanlar bu ülkeyi yönetemez.

Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs