En Sıcak Konular

HDP'li bakan Konca'dan saldırı açıklaması!

9 Eylül 2015 10:50 tsi
AB Bakanı Konca, HDP Genel Merkezi'ne yönelik saldırıya ilişkin, "Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, saldırıya uğrayan partisinin genel merkezine gelerek incelemelerde bulundu.

Konca, Konca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin" ifadesini kullandı.

"DEMOKRASİYE YÖNELİK SALDIRIDIR"

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Konca, "Buraya yönelik saldırı demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Devlet kurumunun bu saldırıları önlemesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerek" diye konuştu.

"KARDEŞLİK ÖNE ÇIKSIN"

Konca, Türkiye genelinde 128 HDP binasında ciddi manada hasar olduğunu belirterek, bir kısım illerde de protestoların devam ettiğini söyledi. Halkı soğukkanlı olmaya davet eden Konca, "Bu, toplumu bölme ve düşmanlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Lütfen soğukkanlı olalım. Bu sorunların üzerinden gelmek için kardeşliği öne çıkaralım" değerlendirmesinde bulundu.

BAKANIN OLDUĞU SIRADA SALDIRI

Bir gazetecinin herhangi bir yetkiliyle görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusuna ise Konca, hiç kimseyle görüşmediği yanıtını verdi.

Konca'nın genel merkezdeki incelemeleri sırasında 15-20 kişilik bir grup, binaya saldırı girişiminde bulundu. Grup, bina önünde bekleyen TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılarak uzaklaştırdı. Bu sırada bina önündeki HDP'li grup, diğer grup aleyhinde slogan attı.

Öte yandan, saldırıya uğrayan genel merkez binasının önünde olay yeri inceleme ile itfaiye ekiplerinin incelemeleri sona erdi.

BASINA GÖRÜNTÜ İZNİ YOK

Büklüm Caddesi ve birleştiği Tahran Caddesi yaya ve araç trafiğine kapalı tutulurken, HDP'lilerin bina önündeki bekleyişleri sürüyor. Bu arada, basın mensuplarının binanın yanan bölümlerinden görüntü almasına izin verildi. Arşiv bölümünün bulunduğu binanın ikinci katının kullanılamaz hale geldiği ve partililerin hortumla su sıkarak soğutma çalışmalarına devam ettiği gözlendi.

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,412 µs