En Sıcak Konular

TBB ve Barolardan teröre karşı ortak bildiri

8 Eylül 2015 17:08 tsi
Türkiye Barolar Birliği ile 64 ilin baro başkanları, terör örgütü PKK'nın Dağlıca ve Iğdır’daki saldırılarını kınayan ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün devlete karşı bir kalkışmayı sağlayacak boyutta nasıl silah depoladığının, yolları nasıl ve ne zaman mayınladığının, ülkenin bir bölümünde egemenliğin terör örgütüne devredildiği algısı yaratacak şekilde otorite boşluğunun ne şekilde oluştuğunun yetkili mercilerce açıklanmasını bekliyoruz" denildi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerin başkanlarının da bulunduğu 64 baronun ortak bildirisinde, son saldırıların teröre karşı akıllı, kararlı ve tek vücut olmaları gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Devletin terörle mücadelede hukuka uygun atacağı her adımı Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak desteklediklerini belirtilen açıklamada, "Yurt içinde ve yurt dışında bölücü terör örgütünün taban kazanmaması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, Türk Milleti'nin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir" denildi.

Açıklamada, terör sorununun çözümünün, 77 milyonun, millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasında olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar vurgulandı: "Bugün, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen ödev, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir. En son Dağlıca ve Iğdır’daki alçakça saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Açıklamaya imza atan barolar şunlar: Türkiye Barolar Birliği, Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak." 

Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,803 µs