En Sıcak Konular

Müezzinoğlu'ndan şehit Yarbay'ın ailesine ziyaret

8 Eylül 2015 16:10 tsi
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda  şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesinetaziye ziyaretinde bulundu.

Müezzinoğlu, şehidin ailesinin merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki evinden ayrılırken yaptığı açıklamada, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, milletçe birlik ve beraberlik içinde bu zor süreçlerin atlatılacağına inandığını dile getirdi.

Şehitlerin ailelerine sabır dileyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Gerçekten son bir ay içinde özellikle dün ve bugün aldığımız haberler. Milletçe çok zor bir sürecin sabırla cesaretle metanetle milli birlik ve beraberlik içinde bayrak ve vatan uğruna inşallah bu süreçleri aşacağız. Ben tekrar şehidimizin ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerinin 'başı sağolsun' diyorum. Miletimizin başı sağolsun. Bu insanlık dışı katliamları yapan terör örgütünün de öyle veya böyle bu millet hakkından gelecektir. Onlar da insanlık dışı suçlarının bedelini ödeyecek tarihin karanlık sayfalarına gömülüp gideceklerdir."

Bakan Müezzinoğlu, Çelikcan'ın ailesi ile yapılan istişare sonucu şehidin naaşının Bursa'ya getirilmesinin akşam saatlerini bulabileceği göz önüne alınarak cenaze töreninin yarın öğlen Mihraplı Camii'de düzenlenmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Bir soru üzerine Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıyı da değerlendiren Müezzinoğlu, "Dün ve bugün yaşadıklarımız, bu milletin bayrağına, birlik ve beraberliğine kast eden anlayışın ne kadar hain pusular kurabileceğini gösteriyor. Arkasında dış güçler de var. Milletçe birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar ama inanıyorum ki milletçe tekrar kenetlenip yeniden birlikte bu ülkenin büyük toprak bütünlüğüne, kardeşlik, birlikteliğine vesile olacaktır. Bu terör örgütü de çok ağır bedellerle tarihin karanlık sayfalarına gömülecektir" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu'na ziyaretinde Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun eşlik etti.

Şehidin fotoğrafının ve Türk bayrağının asıldığı evinin önünde çok sayıda akraba ve komşusu aileye destek için bulunuyor. Taziye çadırının önünde de sağlık ekipleri bekletiliyor.

AA



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs