En Sıcak Konular

Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

8 Eylül 2015 14:25 tsi
7 Haziran sonrası artan terör olayları can yakıyor. Ateşin düştüğü her ocaktan gözyaşları akıyor, feryatlar yükseliyor. Yaşanan acılar toplumda gerilime yol açıyor. Uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerde

7 Haziran seçimlerinin hemen ardından tırmanan terör olayları önceki gün yaşanan Dağlıca ve bugün Iğdır'da meydana gelen saldırı ile zirve yaptı. Tüm Türkiye saldırıda oluşan tablo karşısında ayağa kalktı.Şehitlerin baba ocaklarına düşen ateş o belde ve şehirlerde de paylaşıldı. Kalabalıklar terörü lanetleyerek protesto etti. Protestolar sırasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu. Olayların bu noktaya sürüklenmesi üzerine uzmanlar, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşları topluma birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Bu çağrılarda işlenen ortak tema 'birlik beraberlik ile kardeşlik bağlarına en çok ihtiyaç duyulan zor günlerden geçildiği ' yönündeydi.


İşte o çağrılar ve yaşananlar;


PROF.DR. LAÇİNER: SOKAKLARDA KARANLIK TOPLULUKLAR ORTAYA ÇIKTI OYUNA GELMEYİN

Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, son günlerde artan şehit sayısı ile beraber durumun kötüye gittiğini belirterek, "Sokaklarda karanlık topluluklar ortaya çıktı. Gazete ve mahalleler basılıyor. Oyuna gelmeyin." dedi.

Terör örgütü PKK üzerine yazdığı kitaplarla dikkat çeken Laçiner, durumun kötüye gittiğini söyleyerek, hem Türklerin hem de Kürt kökenli vatandaşların bu oyuna gelmemesini istedi. Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Prof. Dr. Laçiner, "Mahalledeki insanlara tepki göstermenin bir faydası yok. İnsanlar, kızgınlıkla televizyon izleyip sokağa çıkmamalı. Tanımadıkları grupların peşinde gitmemeli. Sokaklarda karanlık topluluklar ortaya çıktı. Gazete basılıyor, mahalleler basılıyor, yakıp kılıyor. Bu grupların arkasına takılmamak gerekiyor. Olaylar olursa polislere haber verelim. Sokaklar çok tehlikeli, provokatörler dolu. Sorumluluk, basına ve aydınlara düşüyor. PKK bir savaş peşinde, Türklerle Kürtleri savaştırmaya çalışıyor. Suriye'ye benzetilmeye çalışılıyor. Özellikle batıdaki Türklere büyük sorumluluk düşüyor. Şehitlerin acısını, ilgisi olmayan insanlardan çıkarmak doğru değil. Bu örgütün istediği şey. Durum olağanüstü hale gidiyor. Belki de daha ötesine gidiyor. Oraya doğru gitmesi için özel bir gayret var. Türkiye, bir yere doğru sürükleniyor. Bunun içinde bilinçli olarak götüren de var, dar düşüncelerle nereye aktığını hesap edememe durumu da var. Kanaatim odur ki önce olağanüstü hale götürülür, ondan sonra ucu açık riskler var." şeklinde konuştu.

'PKK SEÇİM YAPTIRMAK İSTEMİYOR'

Böyle bir ortamda yapılacak genel seçimi de değerlendiren Laçiner, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de seçim yaptırmamak istediğini söyledi: "Bakın, terör örgütleri demokrasiyi sevmezler. Seçimleri, demokrasiyi sevmezler. Örgüt, ülkenin doğusunun özelikle bir savaş haline dönmesini istiyor. Karşısına polis, asker çıktığı zaman onun sevdiği dilden konuşmuş oluyor. Ne kadar çok ceset varsa, ne kadar çok yaralı varsa, ne kadar çok acı varsa kutuplaşmayı besliyor. O yüzden örgütler, bu tür ortamlarda daha da güçleneceklerini düşünüyorlar."

'UYARILAR DİNLENMEDİ'

Olaylar bu hale gelmeden önce birçok kişi tarafından uyarılar yapıldığını, kendisinin de bu uyarıları defalarca yaptığını belirten Sedat Laçiner, bunların dinlenmediğini, hattâ linç edilmek istendiğini söyledi: "Sorun, Kürt sorunu olmaktan çıkıyor, buna ilaveten bir de Türk sorunu geliyor. Toplumun sokağa kadar etnik temelli, kimlik temelli bir bölünme tehlikesi var. Sokağa kadar, komşunuza kadar, mahallenize kadar bir kimlik üzerinden bölünme, hattâ Allah korusun, daha kötü riskler var orada. Bu ülkede olayların buralara doğru gidebileceğini insanlar söylediler. Sadece şahsım olarak ben, birkaç yıldır bunu yazıp çiziyorum. Deniz Ülke Arıboğan Hoca, 'Bakın dedi, böyle giderse darbe riski bile var.' Bunu ben de söyledim ama söyleyenin kafasına vuruluyor bu ülkede. Riskleri söylediğiniz zaman kimse dinlemiyor. Mecburen medya üzerinden ifade ettiğiniz zaman linç ediliyorsunuz. İşler kötüye gidiyor."

'İSTİHBARAT ÇOK ZAYIF'

Her gün çok fazla şehit gelmesini istihbarat zaafına bağlayan Laçiner, terör örgütünün barış süreciyle beraber her yere silah stokladığını söyledi: "Şu anki güvenlik politikalarıyla değil PKK, herhangi bir düşmanınız bile günde beş on şehit verdirir ki PKK, dünyanın en tehlikeli terör örgütü. Görünen en tecrübeli, en tehlikeli terör örgütüdür PKK. Her gün beş on şehit verilmesi normal değil ama şu anki açıklarla normal, çünkü Dağlıca'da saldırmasına gerek yok ki. Şehiriçinde herhangi bir polis, asker, nöbet bekleyen veya otobüste sıra bekleyen veya servisle işine giden bir araca da saldırı yapabilirler, çünkü istihbarat çok zayıf ve son üç yıldır bu örgüt, her yerde silah stokladı, hazırlığını yaptı."

'BARIŞ SÜRECİYLE CEPHE GERİSİ ORTADAN KALKTI'

Barış süreciyle beraber cephe gerisinin de ortadan kalktığını savunan Prof. Dr. Laçiner, güvenlik güçlerinin önünün de arkasının da cephe haline geldiğini söyledi: "Bu önemli bir gelişmedir. Ordunun bir cephe gerisi vardı. Dağlıca gibi yerlerde çatışırsınız ama sırtınızı şehir merkezine dayarsınız. Askerinizi, polisinizi şehirden getirdiğiniz takviyeyle desteklersiniz. Şimdi önü de arkası da cephe oldu, sırtınızı dayayabileceğiniz güvenli bir bölge kalmadı. Şehir merkezinde de şehit veriyorsunuz, dışında da veriyorsunuz. Kırsaldaydı PKK daha çok, şehirde daha tehlikeli hale geldi. Cephe gerisinin ortadan kalkması bir felaket. Çözüm sürecini başından beri ifade ettik. Çözüm sürecinde örgüt silahlandı, güçlendi, palazlandı. Bir iç savaş için gerekli stokları ve insan devşirmelerini tamamladı. Suriye'deki PYD ortaya çıkınca da zamanın geldiğini düşündü. Bu kadar basit, karmaşık bir şey yok aslında."

'TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNE ZARAR VERMEK İSTEYEN KARA FİKİRLİLERİ SEVİNDİRMEYELİM'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehit ailelerinin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden uzak durmak gerektiğini belirtti. Bartık, “Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim.” dedi.

Bartık yaptığı açıklamada, terörist faaliyetlerle bir amaca ulaşılamayacağını vurguladı. Türkiye’nin bu dönemde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu anlatan Bartık, şöyle devam etti: “Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde şehit olan 16 kahraman askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çatışmada yaralanan 6 askerimize de şifa diliyorum. Acılı ailelerimize de sabır diliyorum. Bu acıyı tarif edecek bir kelime bulamıyorum. Kelimelerin anlamsız kaldığı, yüreklerin kor ateşle yandığı böyle zamanlarda sabretmekten başka çaremiz yok. Son aylarda onlarca yiğidimizi toprağa vermenin üzüntüsünü yaşarken Hakkari’den gelen haber ciğerlerimizi dağladı. Allah bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın.”



Bartık, Türkiye’nin zor günler yaşadığını ifade ederek, bu günlerin birlik ve beraberlikle geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Ailelerin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden de uzak durmak gerektiğinin altını çizen Bartık, “Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim” diye konuştu.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini bildiren Bartık, terörden medet umanların da heveslerinin kursağında kalacağını sözlerine ekledi.

EĞİTİM-İŞ: TÜRKİYE 7 HAZİRAN SONRASI TERÖR ORTAMINA SOKULDU

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye, 7 Haziran 2015 seçim sürecinde başlayan ve günümüze kadar artarak devam eden bir terör ortamının içine sokulmuş bulunmaktadır. Bu durum, imal edilmiş bir kargaşa ortamı olduğuna dair birçok ipucu barındırmaktadır” dedi.

Hüseyin Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bölücü PKK terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucu 16 askerin şehit olduğunu belirtti. Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Kara, Türkiye’nin 7 Haziran seçim sürecinde başlayan ve günümüze kadar artarak devam eden bir terör ortamının içine sokulduğunu vurguladı. Bu durumun imal edilmiş bir kargaşa ortamı olduğuna dair birçok ipucu barındırdığının altını çizen Kara, şöyle devam etti: “Yıllarca terör örgütüyle pazarlıklar yaparak sözde ‘çözüm süreci’ adı altında kamuoyunu oyalayan ve oy avcılığı yapan siyasal iktidar, siyasi hesaplarını ülke çıkarlarının üzerinde tutarak, ülkede hızla bir kaos ortamı yaratılmasına zemin hazırlamıştır. Dağlıca’da PKK terör örgütü tarafından hain saldırının gerçekleştirildiği saatlerde Cumhurbaşkanı ‘Eğer 400 milletvekilini alacak ve anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti almış olsaydı bugün bunlar olmazdı’ ifadesini kullanmaktadır. ‘Yürütmenin başı’ durumunda ve terörü durdurmakla görevli olan kişilerin, yaşanan acıları kendi siyasal isteklerini gerçekleştirmenin fırsatı görme anlayışı, ülkemiz açısından büyük bir talihsizliktir. Öte yandan saat 15.00 sıralarında meydana gelen saldırının kamuoyuna saatler sonra duyurulması ve Genelkurmay Başkanlığı’nın hala şehit ve yaralı sayısını geç açıklaması dikkat çekicidir.”

Ülkenin, kişisel siyasi gelecek için Türkiye'yi kaosa sürükleyen bir anlayışın pençesinde olunduğunu savunan Kara, “TBMM acilen terör gündemiyle toplanmalı, gereken önlemler bir an önce alınmalıdır. Terörü besleyecek her türlü politikadan vazgeçilmeli, ülkenin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

TERÖR PROTESTOSUNDA BEYPAZARI KARIŞTI

Protestocuların bazı evlere ve araçlara zarar vermesi üzerine mahalleli içen çıkan ve silah seslerinin de duyulduğu kavgada 2'si polis 5 kişi yaralandı.Teröre tepki için sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen grup, dün saat 17.00 sıralarında Beypazarı'nın Sanayi bölgesinde toplandı. Grup, araçlar ve yaya olarak konvoy eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Protestocular yol boyunca PKK aleyhine ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar. Topluluk ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nde geçerken iddiaya göre bir marketin önünden konvoydaki araçlara taş atıldı. Bunun üzerine eylemcilerden bazıları çevredeki evlere taş atıp, park halindeki araçlara zarar verdi.



2'Sİ POLİS 7 KİŞİ YARALANDI

Eylemciler ile mahalleli arasında çıkan ve silah seslerinin duyulduğu kavgada polis memurlarından Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Coşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı. Diğer 5 yaralının ise saçma, taş ve soba darbeleri nedeniyle kaldırıldığı Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.



Olayların büyümesi üzerine ilçeye Ankara'dan Özel Harekat polisleri, Çevik Kuvvet, zırhlı araç ve TOMA'lar takviye olarak sevk edildi. Zafer Mahallesi girişini kapatıp, mahalleli ile eylemciler arasında etten duvar ören polis, vatandaşları sakin olmaya davet etti. Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Askerlik Şube Başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, Kaymakamlık'ta toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra olayların yaşandığı mahalle giden yetkililerden Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Tüm ikna çabalarına rağmen bölgede gergin bekleyiş sürüyor.











NİĞDE ŞEHİT AİLELERİNDEN TERÖRE TEPKİ

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Hakkari Dağlıca’da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Demir, "Ülkemizin huzurunu bozan, alçakça ve şerefsizce pusular kurup askerimizi, polisimizi şehit eden eli kanlı kandan beslenen terör örgütü PKK, Hakkari Dağlıca’da yüreğimizi yaktı. Ey siyasetçiler zaman birlik zamanı bugün değilse ne zaman birlik içerisinde olacaksınız. Evlatlarımız kardeşlerimiz her gün şehit oluyor bu durumdan rahatsız olmuyor musunuz? bizim içimiz kan ağlıyor.” dedi.



Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, açıklamasını şöyle tamamladı: " Hainler aslan gibi evlatlarımızı şehit ediyorlar, ocakları söndürüp kundakta bebekler yetim bırakıyorlar. Neden bizim askerlerimiz polislerimiz her gün şehit olurken siyasetçilerimiz terör örgütüne karşı bir çatı altında birlikolamıyor. Sizin değerli koltuklarınız anaların ağlamasından şehitlerimizin kanından canından daha mı kıymetli?.”



TERÖR SALDIRILARI BİR ÇOK İLDE PROTESTO EDİLDİ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, birçok yerde protesto edildi. Protestolar esnasında HDP il binasına yürümek isteyen bazı gruplara polis müdahale etti.

İşte protestoların yaşandığı iller:

ANKARA

Ankara'da HDP'nin Keçiören İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup eylem yaptı. Eylemcilerden bazıları partinin binasına bayrak astıkları sırada başka eylemciler de tabelasını indirip camlarını taşladı. Başka bir eylemci partinin tabelasını söküp yere attı. Polis ekipleri hemen şahsa müdahale edip bölgeden uzaklaştırdı. Toplanan kalabalık bayrak asıldıktan sonra yavaş yavaş dağıldı.

ANTALYA

Antalya'da gergin dakikalar akşam saatlerinde başladı. HDP il binası önününde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, terör örgütü aleyhine slogan attı. Polis, parti binası önünde güvenlik önlemi aldı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan grup, HDP'nin bulunduğu binayı taşladı. Gruptan polis barikatını aşanlar bina girişine Türk Bayrağı astı. Polisin binadan uzaklaştırdığı grup bir süre daha slogan attı. Polisin ikna çabaları üzerine gruptan bazıları dağıldı. Sloganlarla bina önünden uzaklaşan kalabalık kısa süre sonra binanın diğer tarafında toplandı. Burada gruptakilerle karşıt görüşlüler arasında olaylar çıktı, yaralananlar oldu. Olaylar sırasında bıçakla yaralananlar olduğu iddia edildi. Polisten kaçan göstericiler, ara sokaklarda yakaladıkları bir kişiyi de Güneydoğu kökenli vatandaş olduğu gerekçe göstererek darp etti. Darp sonucu yaralanan kişiyi, linç edilmekten polis ekipleri kurtardı. Burdur'un Çavdır İlçesi'nden olduğu belirlenen yaralı vatandaş da hastaneye gönderilerek tedaviye alındı. Polis ekipleri 10 göstericiyi gözaltına aldı. HDP binası önünde saat 20.00 sıralarında başlayan protestolar saat 01.00 sıralarında göstericilerin dağılmasıyla sona erdi. Gazipaşa İlçesi'nde de terör olaylarını protesto eden bir grup, Antalya- Mersin karayolunu trafiğe kapattı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslerin geçişine izin vermeyen grup, durdurdukları otobüslere Türk Bayrağı astı. Grubun saldırısına uğrayan iki yolcu otobüsünün ise camları kırıldı.

AFYONKARAHİSAR

Bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik bir grup, Afyonkarahisar - Antalya karayolunu trafiğe kapadı. Çok sayıda araç, otomobil ve motosikletlerle korno çalıp, slogan ve tekbir atarak karayolunu trafiğe kapatan kalabalığa yoldan geçen araç sürücüleri de destek verdi. Burada terör örgütü ve hükümet aleyhine slogan atarak bir müddet bekleyen kalabalık, daha sonra ilçe merkezine geldi. Protestoculara vatandaşlar da evlerinin balkonundan ve iş yerlerinden alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 200 kişilik konvoy, ellerinde bayraklarla şehir turu attı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasına önce Türk Bayrağı astı sonra tabelasını indirdi. Grup slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

BURSA

Bursa kent meydanında toplanan Bursaspor taraftarları ellerindeki Türk bayrakları ile PKK terör örgütünü aleyhine slogan atarken, ülkücülerin oluşturduğu grup ise Abdullah Öcalan ve HDP aleyhine slogan atıp, hükümeti istifaya çağırdı. Daha sonra iki grup beraber yürüyerek Heykel Atatürk caddesi, Atatürk anıtı önüne geldi. Yaklaşık olarak 3 bin kişinin katıldığı protestoda burada İstiklal Marşı okumasının ardından bir grup dağıdı. Yaklaşık 700 kişi ise Pınarbaşı Şehitliğine yürüdü. Şehitlikte dua okuyan grup tekrar Kent Meydanı'na geldi. Burada bulunan HDP Osmangazi ilçe örgütüne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Vatandaşların korna çalarak, alkışlarla destek verdiği protestoda, polis geniş güvenlik önlemleri alırken, grup olaysız şekilde dağıldı.

ÇORUM

Çorum'da bir grup vatandaş, gece saatlerinde Dağlıca'daki terör saldırısına tepki olarak HDP il binasına yürüdü. Binaya girmek isteyen kalabalığa polis engel oldu. Bir süre oturma eylemi yapan grup, slogan atarak dağıldı.

ESKİŞEHİR

Adalar semtinde, PKK terör örgütünün Dağlıca'da yaptığı son saldırıyı protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla HDP il binasına yürüdü. Gruptakiler, sloganlar atarak Sakarya Caddesi üzerinde bulunan HDP binasının önüne geldi. Polis, binanın önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Burada slogan atan grup HDP il binasının tabelasını sökmek isteyince, polis izin vermedi.

ISPARTA

Terör saldırılarını protesto eden bir grup, Pirimehmet Mahallesi'ndeki 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında dairede büyük hasar oluştu. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4'üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi.

İSTANBUL

Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etmek isteyen gruplar, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde eylem yaptı. Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinde protestocular HDP binalarına yürüdü. Eylemler, bir olumsuzluk yaşanmadan sonlandı.

İZMİR

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, çok sayıda vatandaş Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit edilmesini protesto ederken Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahallelere yürümek isteyen gruba polis TOMA'yla su sıkarak engel oldu. Polis ekipleri mahalle girişlerinde ve HDP ile AK Parti binaları önünde güvenlik önlemlerini arttırdı.

KARABÜK

Karabük Ülkü Ocakları üyelerinin düzenlediği yürüyüşe, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bin 500 kişi katıldı. Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili'nin de bulunduğu kalabalık, Türk bayrakları açarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne Mutlu Türk'üm diyene', 'Hepimiz askeriz, hepimiz Mehmetiz', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Grup ayrıca yürüyüş sırasında,  'Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var' yazan dovizler taşıdı. Kalabalık, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dağıldı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı'na geldi. Korna çalarak Safranbolu İlçesi'ne doğru ilerleyen konvoy, kısa sürede büyüdü. 300 aracı aşan konvoyun geçişleri sırasında polis önlem aldı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde ellerinde Türk bayrakları toplanan 300 kişilik kalabalık, Atatürk anıtında bir araya gelerek Dağlıca bölgesinde PKK teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 asker için oturma eylemi yaptı. Kalabalık yarım saatlik oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

KOCAELİ

Gebze'de saat 20.30 sıralarında CHP tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada bazı kişilerin konuşmacılara pet şişe atmasıyla gerginlik yaşandı. Daha sonra yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, Gebze Kent Meydanı'na kadar yürüyüp buradan HDP Gebze ilçe binasını basmak istedi. HDP binasının girişinde Çevik Kuvvet ekipleri ile grup üyeleri karşı karşıya geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale etti. HDP binasının olduğu yere çok sayıda polis sevk edildi. Polis ve grupta bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar yaşandı. Arbede sırasında yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da bölgeye gelerek eylemcilerle görüştü. Kısa süre sonra İstiklal Marşı okuyan grup ardından dağıldı.

Ayrıca İzmit'te kadınlı erkekli binlerce kişinin düzünlediği yürüyüş ile protesto edildi. Yüzlerce aracın da korna çalarak destek verdiği eylem sırasında alınan önlemlere rağmen barikatı aşan bazı kişilerin HDP il binasına girmek istemesi üzerine polis biber gazı ile müdahalede bulundu.

KONYA

Sosyal medya üzerinden haberleşerek şehir merkezinde toplanan yüzlerce araçlık konvoy 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak şehir merkezinde turladı. Grup daha sonra merkez Selçuklu İlçesi'ndeki HDP İl binasının olduğu işhanı önünde toplandı. Yaklaşık bin kişinin olduğu grup HDP İl başkanlığı tabelasını indirmek için işhanına girmek istedi. Ancak işhanı önünde barikat kuran çevik kuvvet polisleri buna izin vermedi. İçeri girmek için ısrar eden ve polis barikatını baskı yapan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra hazırda bekleyen TOMA aracı da kalabalığa tazyikli su sıkarak grubun uzaklaşmasını sağladı.

MANİSA

Yunus Emre Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki 16 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısını kınamak için toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İmralı Apo'ya mezar olacak", "Her Türk asker doğar", "Polise Uzanan Eller Kırılsın" sloganları atarak Yunus Emre caddesi boyunca yürüyen grup, Egemen Kavşağı'na kadar yürüyerek teröre lanet okudu.

MALATYA

Malatya'da Ülkücü oldukları belirtilen yaklaşık 100 kişi,  'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attılar. Polisle görüşen grup, Halep caddesinde bulunan HDP il binasının bulunduğu İş hanının 4 katına çıkarak kapının üzerine Türk Bayrağı astı. Ülkücü grup daha sonra polisin uyarılarıyla dağıldı. Bu arada olay yerine parti binasına gitmek isteyen HDP'li yöneticilere polis, uyarıda bulunarak binaya gitmemelerini istedi.

MERSİN

Akşam saatlerinde Mersin-Antalya Karayolu Çarıklar Mahallesi kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı. Kontrollü olarak araç geçişine izin veren eylemciler, plaka kontrolü yaptı. Doğu plakalı araçları durduran eylemciler, araçların plakasını söktükten sonra geçişlerine izin verdiler. Jandarma ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarına aldırış etmeyen eylemciler, zaman zaman jandarmayla da tartıştılar.

SAKARYA

Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile Terör saldırıları protesto edildi. Kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu işhanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP'ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı.

SİVAS

Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atmaya başladı. Grubun çağrısı üzerine kalabalık artmaya başlayınca yürüyüşe geçildi. Grup, Kent Meydanı'ndan geçerek Atatürk Caddesi'nde Ülkücü ve Alparen Ocakları'na mensup gençlerin de katılmasıyla birlikte yeniden İstasyon Caddesi'ne doğru yürümeye başladı. Kadın ve çocukların da yer aldığı yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar terörü lanetlerken 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attı.

UŞAK

İzmir-Ankara karayolu üzerinde toplanan yaklaşık 500 motosikletli motorize polisler eşliğinde Türk bayrakları ile şehir turu atarak terör olaylarını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup motosikletleri park haline bırakarak, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Anıtı önünde Belediye Meydanı'na yürüdü. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup İstiklal Marşı okuyup, olaysız şekilde dağıldı.

YOZGAT

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından askeri araçların geçişi sırasında yola önceden tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu askerlerin şehit edilmesi, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde protesto edildi. İlçede vatandaşlar, araçlarını bayraklarla donatıp, oluşturdukları konvoyda terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak caddede tur attı. Daha sonra Akdağmadeni İlçe Jandarma Komutanlığı önünde toplanan kalabalık grup, burada 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber' sloganları attı. Vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine attıkları sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 AJANSLAR

Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,777 µs