En Sıcak Konular

Hürriyet yazarından gazetesine 'Erdoğan' çağrısı

8 Eylül 2015 12:11 tsi
Hürriyet hakkında savcılık tarafından re'sen soruşturma başlatılırken, gazetenin köşe yazarı Akif Beki Hürriyet'in "ciddi ve samimi bir özeleştiri" yapması gerektiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV canlı yayınında yaptığı '400 vekil açıklaması' Hürriyet Gazetesi'nin sitesine farklı bir yorumla yansıyınca ortalık karıştı. Aralarında Ak Partili milletvekilinin de olduğu bir grup gece yarısı Hürriyet Gazetesi'ni bastı ve taşlı saldırıda bulundu.

Hürriyet hakkında savcılık tarafından reesen soruşturma başlatılırken, gazetenin köşe yazarı Akif Beki hurriyet.com.tr'nin "ciddi ve samimi bir özeleştiri" yapması gerektiğini yazdı.

HABER TEPKİLERDEN SONRA YAYINDAN KALDIRILMIŞTI

Hürriyet Gazetesi Erdoğan'ın ATV kanalında 400 vekille ilgili soruya verdiği yanıtı twitter hesabından '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı' şeklinde sundu. Hürriyet Gazetesi'nin sitesinde yayınlanan haber tepkiler üzerine kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı.

HÜRRİYET YAZARI BEKİ'DEN GAZETESİNE 'ERDOĞAN'DAN ÖZÜR' ÇAĞRISI

Bugün "Bir kınama bir özeleştiri" başlıklı yazısında Akif Beki, bir yandan saldırıyı ve saldırganları yerden yere vururken, diğer yandan da Hürriyet'in internet sitesini "ciddi ve samimi" bir özeleştiri yapmaya davet etti.

İşte Beki'nin köşesinde yazdıklarından dikkat çeken bölümler:

Şiddet eylemi, şehir eşkıyalığı, vandalizm, kaba kuvvete başvurmak demokratik protesto biçimleri değildir. Kim, ne için, kime karşı yaparsa yapsın...

Hürriyet'in Twitter hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sözünün yanlış aksettirildiğini, bilerek çarpıtıldığını düşünüyorsanız protesto edersiniz. Eleştirmek ve barışçıl tepki göstermek sonuna kadar hakkınızdır. Fakat kapı pencere kırmak, cam çerçeve indirmek, zorla gazete binasına girmek, taş ve sopa kullanmak bu hakka dahil değil.

"LAM'SIZ CİM'SİZ KINANACAK BİR SUÇTUR"

Hiçbir hata, hiçbir yanlış Hürriyet'in merkez binasına yönelik şiddet gösterisini haklı kılmaz, taşkınlığı mazur göstermez. Lam'sız, cim'siz kınanacak bir suçtur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür tepkilerle arasına daima mesafe koymuş, şiddet ve saldırganlığa tevessülü hiçbir şart altında aklına getirmemiş bir siyasi hareketten gelmekle övünürdü.

Haklıyken haksız duruma düşülmesi bir yana, AK Parti ve Erdoğan'a sahip çıkmak adına gerçekleştirilmiş olması bu açıdan da bir ilktir, ayrı bir talihsizliktir.

"HÜRRİYET'İN SAMİMİ VE CİDDİ BİR ÖZELEŞTİRİ YAPMASI GEREKTİĞİ AÇIK"

AK Parti'den ve Cumhurbaşkanlığı'ndan bu saldırıyı tasvip etmediklerine dair bir kınama mesajı beklemek doğaldır. Bununla birlikte hurriyet.com.tr'nin de samimi ve ciddi bir özeleştiri yapması gerektiği açık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '400 milletvekili alınsa durum farklı olurdu' minvalli sözlerini, yanlış veya yersiz bulabilir, eleştirel yaklaşabilirsiniz.

Fakat bağlamı değişikken alaka kurup Dağlıca için yapılmış bir açıklama gibi yansıtmak, salt habercilik refleksiyle izah edilemez.

Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs