En Sıcak Konular

Dağlıca'da yaşanan PKK saldırısının ayrıntıları belli olmaya başladı

8 Eylül 2015 10:56 tsi
Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Dağlıca’da yaşanan saldırı ile ilgili iki önemli noktaya dikkat çekti.

Öncelikle saldırının terör örgütü PKK’nın ağır silahlarla donatılmış şehir yapılanması tarafından yapıldığını ifade eden Yarar, kurtarma çalışmalarının elverişsiz hava koşulları ve mayınlı arazi sebebiyle yavaş ilerlediğine dikkat çekti.

TERÖRİSTLERİ İLK KARŞILAYAN ÜS

Dağlıca bölgesinin terör örgütünün Kuzey Irak’a geçiş noktası olduğuna dikkat çeken Yarar, “Dağlıca, Kuzey Irak’taki teröristlerin geçişlerini ilk karşılayan üs bölgesi. Bir tarafını İkiyaka dağlarına dayanmış durumda. Bir tarafında Kazan Vadisi ve diğer tarafı gidiş yolunu tutan bir bölge. Bu karakolu götürebileceğiniz başka bir nokta yok. Orayı terk ettiğinizde neredeyse Kandil kadar bir bölgede hiçbir askeriniz kalmaz. Kendi topraklarınızı başkasına terk edersiniz” dedi.


DAĞLICA’YA BİR TANE GİRİŞ VAR

Dağlıca bölgesinin arazi olarak çok elverişsiz şartlara sahip olduğunu da anlatan Yarar şu bilgileri verdi: “Dağlıca’ya gitmek için bir tane nokta var. Normal yoldan gitmek için bir vadiden geçmek zorundasınız. Başka yolu yok. Bu vadiden aşağı inmesi mümkün değil. İki virajı geçtikten sonra değer bölgeyi görme şansınız olmuyor."

TIRNAKLARI İLE KAZA KAZA İLERLİYOR

Mete Yarar, saldırı sonrası askerlere geç ulaşılmasını ise şöyle açıkladı: "Sis nedeniyle 1 metrelik bir görüş mesafesinin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Her tarafta el yapımı patlayıcı var. Timler tırnaklarıyla kaza kaza ilerliyor. Bunu yaparken de kendilerinin de şehit olabileceğini biliyorlar. Buna rağmen gidiyorlar. Kurtarma timleri bir taraftan Doçkalar'la ateş altındalar bir taraftan önündeki yeri görmeye çalışıyorlar. Ve bir yandan önündeki mayını temizleyerek arkadaşlarına
ulaşmaya çalışıyorlar.”

AĞIR SİLAHLI KADROLAR

"Saldırıda asıl tartışılması gereken böylesine büyük bir terörist grubun bölgeye nasıl geldiği" diyen Yarar şöyle devam etti:
“Bölgede uzun zamandır bir yığınaklanma var. Bu yığınaklanmanın ana yeri Şemdinli ve Yüksekova. Bu bölgede özellikle, dağ kadrosu ile şehir kadrosu birbirine karışmış durumda. Çünkü Dağlıca bölgesine bu insanların nasıl geldiği görülmedi. Dağdan aşağı inen kimse de yok. Şehir kadrosundan dağa çıkanlar var veya şehir kadrosundan şu anda ağır silahlarla bölgede bizim askerlerimize pusu kuranlar var. Şehir kadrosunun elinde ağır silahlar var.”
 
BUGÜN GAZETESİ


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs