En Sıcak Konular

Hakkari Valiliği 'yardım talebi' iddiasını yalanladı

8 Eylül 2015 10:51 tsi
Hakkari Valiliği şehit cenazelerin bölgeden alınması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Şehit düşen askerlerin çatışma bölgesinden kurtarmak ve bölgeden alınmasını sağlamak için bazı şahıs ve gruplardan valiliğin ricacı ve talepkar olduğuna dair iddiaların

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"07.09.2015 günü özel bir televizyon programında; 06.09.2015 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimizi çatışma bölgesinden kurtarmak ve bölgeden alınmasını sağlamak için bazı şahıs ve gruplardan Valiliğimizin ricacı ve talepkar olduğuna dair iddia ve tartışmalar tamamen asılsız olup; kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HDP'Lİ ESAT CANAN: CENAZELERİ SİVİL HEYET ALDI

HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, 150'ye yakın Yüksekovalıyla birlikte olay yerine giderek cenazeleri alıp askerlere teslim ettiğini açıkladı. Canan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Yüksekova’da asker cenazelerini aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yüksekova-Doski bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 16 askerin cenazesini bizzat benim de içinde bulunduğum sivil heyet almıştır. Saat 15.30 civarında olay bölgesine ulaştık. Cenazeler sahipsizdi. Etrafa dağılan cenazeleri ben ve arkadaşlarım kendi araçlarımıza taşıdık. Asker cenazelerini araçlarımıza taşıdıktan sonra bölgeye gelen askeri yetkililere cenazeleri teslim ettik. Hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bugün Yüksekova halkının asker cenazelerini alırken gösterdiği insani yaklaşımı keşke Başbakan da Cizre halkına karşı gösterebilseydi.”

HDP'li Canan, CİHAN'a şu açıklamada bulundu:

"Patlamanın olduğu ve iki aracın parçalandığı yere gittik. Kirpi olarak adlandırılan iki araçta 8'er askeri personel bulunuyordu. Bu cenazeleri alıp yanımızda gelen askeri araca yükledik. Kamışlı Karakolu'na teslim ettik. Araçların mayın patlaması sonucu infilak ettiğini gözlemdik. Dünden beri cenazeler bölgede kalmıştı, halk inisiyatifi olarak gitmeye mecbur kaldık."

Şehitlerin cenazelerinin saldırı bölgesinden HDP'liler tarafından alınıp taşınmasıyla ilgili görüntüleri ise Dicle Haber Ajansı servis etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapıtığı açıklamada Dağlıca’da şehit olan 16 askerin cenazesine özel komando birliğiyle ulaşıldığını söylemişti.

cihan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs