En Sıcak Konular

CHP'den flaş Dağlıca saldırısı açıklaması

7 Eylül 2015 15:45 tsi
CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ardından Dağlıca saldırısı hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Koç, şehit sayısının kaç olduğunu resmi makamlarca açıklanması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında terör gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Dağlıca saldırısının üzerinden 24 saate yakın sürenin geçtiğini belirten Koç, kaç şehit verildiğini resmi ağızların açıklaması gerektiğini belirtti. Haluk Koç konuşmasının devamında, "13 yıl sonra geldiğimiz nokta bu. Türkiye yönetilemiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı n dünkü tutumlarıyla ilgili söylenecek çok ağır sözler olmasına rağmen bugün konuşulacak gün değildir. Hepimizin fedakarca davranması gerekiyor. Sorun belli, biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız. Bugüne kadar önce Türkiye dedik. Kendimizi ve partimizi asla düşünmedik. Türkiye'nin çıkarlarını düşündük" dedi.

Haluk Koç'un açıklamasından satırbaşları:

Türkiye böylesine acıları asla hak etmiyor. Bütün bu acılara rağmen, bir şeyi herkesin bilmesi gerekir ki asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Onlar hangi bombayla üstümüze gelirse gelsin, bu millet beraberlik yolundan asla dönmeyecektir Bu ülke hepimizin. Kardeşçe yaşama iddialarımızı yüksek sesle sürdürmek zorundayız. Demokrasimizi korumak zorundayız. Onların kurdukları tuzaklara rağmen, bu ülkeye huzur da barış da gelecek bunu da biz sağlayacağız.

"DERSİNİ ALIP SUSACAKLAR"

Her zamankinden fazla kararlıyız. Bu ülkeye barış gelecek dedik. Bu ülkeye 1. sınıf demokrasi gelecek dedik. Kimin kafasında ne hesabı olursa olsun bunu çok iyi bilmesini istiyoruz. Bu ülkede terörden medet umanlar var. Gözyaşından her türlü rantı sağlamaya çalışanlar var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin arttığını düşünenler var. Sizler de asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Bu millet elbet konuşacak. Bugün televizyon ekranlarında saçmalayanlar derslerini alıp susacaklar.

"SİYASETİ FELÇ EDEN DAVRANIŞLAR"

Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa bu sorumlunun kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak biz yaşadıklarımıza büyük bir pencereden bakmak zorundayız ve sorumluluğundayız. Devlet ve siyaset kademesindeki görevleri ne olursa olsun, yanlışları, siyaseti felç eden davranışları üzerinden bugün yorum yapmak istemiyoruz.

"BİZ KATKI VERMEYE HAZIRIZ"

13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Hangi görüşmelerin hangi tutanağında var 'Türkiye'nin neresinde ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biz biliyoruz'. Vatandaşlarımızın şunu görmesini istiyoruz. Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, yollarına mayınlar tuzaklar kurulurken kim sorumluydu bu ülkenin yönetiminden? Bunu yüksek sesle sormak zorundayız. Bütün bunlara rağmen bu ülkede bir sorun varsa CHP'nin katkı vermesi de gerekiyorsa biz bu katkıyı vermeye razıyız.

"VAHİM OLAY"

Dün bir gazetenin basımlası vahim bir olaydır. Bütün partilerin sorumlu davranması gerekiyor. Sayın Davutoğlu da bu sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Görüntüler ortada, sözler ortada, çağrılar ortada.

"MECLİS'İ ACİL TOPLANMAYA ÇAĞIRABİLİRİZ"

 

Meclis'in acil toplanması için girişimde bulunabiliriz. Bölgeye bir heyet göndermeyi daha sonra düşünebiliriz.


 

Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,513 µs