En Sıcak Konular

Ekrem Dumanlı'dan ilk açıklama

4 Eylül 2015 17:37 tsi
Ekrem Dumanlı'dan ilk açıklama Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 12 Eylül darbesiyle ilgili konuşmasına savcılık tarafından inceleme başlatılması üzerine ilk kez açıklama yaptı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın, 12 Eylül 1980'deki darbeyle ilgili konuşmasına ilişkin savcılık tarafından ‘Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit' suçlamasıyla inceleme başlatılması üzerine yaptığı ilk açıklamasında "Konuşmasının bir bölümü alınarak günlerdir bir algı oluşturulmaya çalışıldığını" söyledi.

Uzun uzun açıklama yapmaya gerek görmediğini vurgulayan Dumanlı, vicdan sahiplerini Bugün TV'deki konuşmasını dinleme çağrısı yaptı. Dumanlı, 'İfadelerimin neresinde hakaret var, neresinde tehdit var, hatta bunun Tayyip Erdoğan ile ne alakası var?' diye sordu.

EKREM DUMANLI, BUGÜN TV'DE NE SÖYLEMİŞTİ?

İpek Medya Grubu'na yapılan operasyon sonrası sık sık Bugün TV'de canlı yayına katılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Ekrem Dumanlı, Bugün yazarlarından Tarık Toros'un yayınında, 12 Eylül 1980 darbe dönemiyle ilgili şöyle konuşmuştu:

"BU ARTIK KABUS GİBİ ÇÖKTÜ, BİR DAHA GİTMEZ"

"Ben 1980 darbesini Tarık Beyciğim yaşadım, gördüm. 12 Eylül darbesi oldu, 13 Eylül günü gözaltına alındım. Öyle bir hava estirildi ki insanlar idam ediliyor, insanlar işkence yapılıyor, gözlerimle dedem yaşındaki insanlara işkence yapıldığını gördüm. Babam yaşındaki insanlara işkence yapıldığını gördüm. Çok değerli arkadaşlarıma işkence yapılanları gördüm. Cezaevinde işkencelere maruz kaldım. Herkeste şöyle bir hava var. Bu artık kâbus gibi çöktü, bu bir daha gitmez. Gider abi, gider. Gitmek zorunda. Ya adam gibi gider veya gitmek zorunda kalır. Bu vicdanlarda kabul edilmeyince ne olacak? İnsanlar, insanların vicdanlarını bunu kabul etmeyince ne olacak? Yeter artık! Deyince insanlar ne olacak? Yok ben sizin üstünüze bindim, bir daha inmem. Öyle bir şey olur mu?

"BENCE ARTIK SÖZ AK PARTİ'NİN"

Burası Türkiye. Daha padişahlık zamanında iki defa parlamenter sisteme geçme en azından padişahlıkla beraber. 1. Meşrutiyet, 2. Meşrutiyet iki defa meclis kurmuş bir ülkeden bahsediyoruz. Kanun-i Esasi dediğimiz şey anayasadır. Defalarca anayasa yapma tecrübesi yapmış bir ülkeden bahsediyoruz. 60'da darbe olmuş, 71'de muhtıra olmuş, seksenlerde darbe olmuş, doksanlarda darbe olmuş, 2007'de elektronik veya e-maille web sitesi üzerinden muhtıra verilmiş, adını bilmediğimiz darbe teşebbüsleri olmuş, bir sürü despotizm teşebbüsleri olmuş hepsi de def-ü ref olmuş. Bu yola girmeye gerek yok, bence artık söz AK Partinin.

"SÖZ AK PARTİ'NİN EHLİ VİCDANINA DÜŞÜYOR"

Sebepler planında söz AK Partinin ehli vicdanına düşüyor. Sokakta yaşayan bakkal Ahmet Amcadan, ev hanımı Ayşe Teyzeye oradan il başkanlıkları ilçe başkanlıklarına oradan medya gruplarında çalışıp da hala aklını fikrini kaybetmemiş insanlara büyük sorumluluk düşüyor. Yeter artık. Arkadaş 2002 de bu maksatla kurulmadık. Türkiye'ye bunları vaat etmedik, Türkiye'yi cehenneme çeviriyoruz. Bir adamın iki adamın bir ailenin iki ailenin gönlü olsun diye ailelerinin ortasına incir ağacı dikiyoruz. Zakkum döküyoruz, zehir zıkkım şeyler yapıyoruz. Demesi ve vicdanların harekete geçmesi lazım. Bugün yapılan İpek Medya Grubu'na yapılan şey vicdanları sızlatmıştır. Daha öte yapıldığı zaman, daha büyük sızlama olur. Yapılmaması lazım. Artık yeter. Türkiye demokratik hukuk devletidir. Bunu kimse değiştiremez. Ben değiştirdim demekle de değişmez. Ben böyle söylüyorum."

Bu haber 1,094 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs