En Sıcak Konular

Türkeş'in kastettiği '2 sarhoş 3-5 çakal' kim?

4 Eylül 2015 16:40 tsi
Tuğrul Türkeş '2 sarhoş, 3-5 çakal' nitelemesiyle kimi kastettiğine ilişkin, gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen cevap vermedi. İşte son bir haftada Türkeş hakkında sert açıklamalarıyla gündeme gelen MHP'liler...

Geçici seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP'de iç deprem yaratan 'Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabulü'nün ardından ilk kez konuştu. Türkeş, Başbakan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı ilk basın toplantısında MHP'ye zehir zemberek mesajlar verdi.

Türkeş'in her bir cümlesi olay yaratan açıklamalarında sarfettiği '2 sarhoş 3-5 çakal' yakıştırması gündemin bir numaralı tartışma konusu haline geldi. Peki gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Türkeş'in ismini vermediği o MHP'liler kim?



Sosyal medya ve Ankara kulisleri, partisi MHP tarafından büyük tepki gören Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, ihracını isteyen isimlere "Babamın ilkelerine bağlıyım, ani kararlar vermem ama kesin sonuç alırım. Bana saldıranlara bir bakayım dedim, kimler açıklama yapmış bakayım dedim. İki sarhoş ile üç beş tane çakaldan ibaretler. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum." sözleriyle çalkalanıyor.


Türkeş'e, Başbakan Davutoğlu'nun teklifini kabul ettiği 27 Ağustos tarihinden bu yana, gazetelere verdikleri demeçlerve TV programlarında sarfettikleri sert sözlerle eleştiri getiren isimlere bakıldığında, başta MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in sert açıklamaları göze çarpıyor.

Türkeş'in teklifi kabul ettiği sırada Habertürk canlı yayınında olan ve şaşkınlığını gizleyemeyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman da Türkeş'in hedefinde yer alabilecek diğer isimler olarak ön plana çıkıyor.

KARAKAYA CANLI YAYINDA ŞOKE OLMUŞTU!

Habertürk'te Balçiçek İlter'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Karakaya, büyük bir şaşkınlık geçirerek, "Doğru değildir diye düşünüyorum. Bir yanlışlık vardır diye düşünüyorum. Tabi ki bir şaşırma söz konusu. MHP üst yönetimi süreçle ilgili kararları sürekli olarak duyurdu" diye konuşmuştu.


"YAZILI AÇIKLAMA VAR" DENİLİNCE KARAKAYA KÖPÜRMÜŞTÜ!

"Yeterli bir bilgim olmadan çok derinlemesine bir değerlendirme yapmak istemiyorum." diyen Karakaya'ya, "Tuğrul Türkeş kabinede yer alacağını yazılı olarak Başbakanlığa iletmiş" denilmesi üzerine "Burada Sayın Tuğrul Türkeş'e de AKP'li ve PKK'nın uzantısı HDP'li Bakanlar Kurulu hayırlı uğurlu olsun. PKK'nın uzantısı bir partinin mensuplarının bulunduğu aynı masanın etrafında oturup görev yapacaksa buyursun yapsın o kendisinin bileceği iştir. Kendisine hayırlı uğurlu olsun" tepkisi gelmişti.

 İşte Türkeş'in bakanlık teklifini kabul ettiği 27 Ağustos'tan bugüne, sırasıyla, Türkeş'e sert tepkiler veren MHP'liler ve eleştirileri:

MHP’den de konuyla ilgili ilk açıklama parti Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan gelmişti. Yalçın, Türkeş’in hemen istifa mektubu göndermesi gerektiğini aksi takdirde ihraç edileceğini belirtmişti.

YALÇIN'DAN YAZILI AÇIKLAMA: KESİN ÇIKARMA CEZASI!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Türkeş’in ‘kesin çıkarma cezası’ ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini kaydederek “26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır. Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak ‘kesin çıkarma cezası’ ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir” demişti.

OKTAY VURAL: TENCERE YUVARLANMIŞ KAPAĞINI BULMUŞ!

27 Ağustos'ta CNN Türk canlı yayınına katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesine sert tepki göstermişti. Vural, "Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş." demişti.

"HESABINI VERECEKTİR"

Tuğrul Türkeş'in soyismine uygun hareket etmediğini ifade eden Oktay Vural, "Bu zaten soyisminin hatırasına aykırı bir şekilde davranmış olmasının hesabını herhalde kendisi verecektir." sözlerine yer vermişti:

"Bugün sayın Başbakan'ın ifade ettiği 'direndi, dirayetli davrandı, sıkıntı altındaydı' ifadeleri bugüne kadar demek ki bundan önce bu konuda görüşme yaptıklarını Güneş motel değil de Saray oteli görüşmeleri yapıldığını gayet açık ve net ortaya koyuyor. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş olabilir. Ama Ahmet Davutoğlu'nun ve AKP'nin yaptığı siyasi kumpastır. "

"EY TUĞRUL EFENDİ..."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkeş'e "Ey Tuğrul Efendi, Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine, gidişlerine gelişlerine katlandık" diye seslenmişti.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Dik duramayan, döneklik yapan, bulunduğu camiaya ihanet eden, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder” açıklamasında bulundu.

Bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş’e partililerin öfkesi dinmiyor.

 Türkeş’e yönelik Twitter hesabından isim vermeden bir paylaşımda bulunan Halaçoğlu, “Dik duramayan, döneklik yapan, bulunduğu camiaya ihanet eden, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder” dedi.

Halaçoğlu, Meclis Başkanlığı seçimleri esnasında, “Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, AKP’nin tabiriyle ‘Dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” sözleriyle tepki çekmiş, ardından da TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı.

HALAÇOĞLU: NEFRET EDİYORUM!

yusuf-hlacoglu.jpgMHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Dik duramayan, döneklik yapan, bulunduğu camiaya ihanet eden, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder” açıklamasında bulunmuştu.

Türkeş’e yönelik Twitter hesabından isim vermeden bir paylaşımda bulunan Halaçoğlu, “Dik duramayan, döneklik yapan, bulunduğu camiaya ihanet eden, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder” demişti
 

"SOYADI TÜRKEŞ DE OLSA..."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, seçim hükümeti için kurulan 'transfer borsası' hakkındaki yazılı açıklamada bulunmuştu. Çetin, "Türkeş ismi ancak MHP'de ve Ülkücü Hareket'te anlamlıdır. Soyadı Türkeş de olsa, Tayyip'in yanına giden ancak kendi gövdesini götürecektir." demişti.

İşte Çetin'in o açıklamaları:

"SOY İSMİNDEN BAŞKA KIYMET-İ HARBİYESİ OLMAYAN ŞAHIS"

"Türkiye'yi yeniden seçime götürecek hükümette kabak gibi ortaya çıkan AKP-HDP ortaklığı, transfer edilen devşirmeyle kamufle edilerek algı operasyonu tamamlanmıştır. Türkiye'nin yeni hükümeti AK-PKK ve devşirme ittifakıdır. Seçim hükümeti kurma çalışmalarını pazarlarda ucuza mal kapatan tüccarlara mahsus kıvraklıkla yürüten AKP'nin, Türkeş soy isminden başka bir kıymet-i harbiyesi olmayan şahsı çok önceden tezgâhına düşürdüğü anlaşılmaktadır. AKP daha önce de bir başka Türkeş ismini ihanet projelerine perde olarak kullanmayı denemiş, ancak üzerine sinmiş bölücülük ve hırsızlık lekelerini gizleyememiştir. Türkiye'de iki aydır koalisyon kurulamamasının sebebi de böylelikle ortaya çıkmıştır."

"ÜLKÜCÜ HAREKET İÇİN BÖYLESİ BİR SATIŞIN ÖRNEĞİ YOKTUR"

"Böylesine kirlenmiş bir yapıyla ve üstelik bölücü ortaklarına rağmen gizlice görüşerek ahlaksız tekliflerini kabul eden Tuğrul Türkeş, Türk siyasetine yeni bir siyasetçi tipini kazandırmıştır. Belki siyasetçi alınır satılır ama MHP'nin herhangi bir siyasi parti değil, varlığını büyük Türk milletine adayan bir dava partisi olduğunu unutmuştur. Türkiye bundan önce pek çok siyasi transfere şahit olmuştur ancak Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur."

VURAL'DAN ART ARDA TEPKİ: TUĞRUL TÜRKEŞ KONUSU KAPANMIŞTIR!

Son olarak 31 ağustos'ta yaptığı basın toplantısında Türkeş'i çok sert eleştiren Vural, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, MHP için "Babamın partisi, beni kimse atamaz" dediğinin anımsatılması üzerine, "Kendi partisi olmadığını söylüyor" sözünü sarf etmişti.

Oktay Vural, "Türkeş'in hala MHP'li olup olmadığının sorulması" üzerine ise "Türkeş'in partide hiçbir görevinin bulunmadığı ve parti sıfatını temsil edemeyeceği" konusunda, TBMM Başkanlığı'na yazı yazdığını anımsatmıştı.

Vural, "Burada MHP'nin iradesi olmadığına göre, Yıldırım Tuğrul, herhalde bağımsız bakan olarak atanmış olması gerekiyor. Zaten kimin bağımlı kimin bağımsız olduğu önemli değil. Yıldırım Tuğrul, AK Parti'nin bağımsız seçim kampanyası hükümeti üyesi olarak değerlendirilmelidir" demişti.

"BİZİM İÇİN MESELE BİTMİŞTİR"

Türkeş'le ilgili ısrarlı sorulara, "Bizim için bu mesele bitmiştir. Tedbirli olarak biz bu konuda kararımızı verdiğimize göre, asıl sorgulanması gereken böyle ahlaksız siyasi kumpaslarla, böyle bir iradenin milletten hangi cüretle oy isteyebileceğidir. Bizim için bu mesele kapanmıştır, bizimle alakalı değildir. Bu, bir kumpas çabasıdır, MHP olarak biz bu kumpaslara hiç düşmedik" karşılığını vermişti.


Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,510 µs