En Sıcak Konular

'Ben partimi iktidar yaptım'

4 Eylül 2015 15:44 tsi
'Ben partimi iktidar yaptım' Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma insafsızca eleştiriler bunun için yapılıyor. Beni bunun için partimden atmaya çalışıyorlar" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den ihraç talebine ilişkin, "Siyasi partilerin amacı, iktidar olmaktır. İktidarı hedeflemeyen hiçbir parti, demokrasinin gelişmesine katkı sunamaz. Demokrasiyi geliştiremediğimiz takdirde eleştirilere de tahammül gösterilemez. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin ki, benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP de bugün iktidar olmuştur. Bunu kim görmezlikten gelebilir, tabii ki iktidar olmak istemeyenler. Arkadaşlar, ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma insafsızca eleştiriler bunun için yapılıyor. Beni bunun için partimden atmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Türkeş, "1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet vermektir?" dedi.

Her fırsatta soyadından dolayı 'mirasyedi' olmakla suçlandığını söyleyen Türkeş, "Ben bu ithamı büyük bir memnuniyetle kabul ediyorum. Çünkü bu benim hem dinen helal, hem de hukuken meşru bir hakkımdır. İster yerim, ister yemem. O benim bileceğim bir iş. Bunu söyleyenlere de sormak lazım, siz kimi mirasını yiyorsunuz?" diye konuştu.

"4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, şöyle devam etti:

"Ben MHP'liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum: 4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar"

AA



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs