En Sıcak Konular

İpek Medya baskınındaki 4 gerekçeyi hukukçular çürüttü

3 Eylül 2015 10:10 tsi
Koza İpek Medya Grubu’na yönelik baskında 4 yalan gerekçeyi hukukçular tek tek çürüttü. İddialarla ilgili delil ortaya konulmadığını belirten hukukçular, dosyanın ‘varsayımla’ yazıldığını kaydetti. Operasyonun siyasi ve hukuki temelden yoksun olduğu ifade

Koza İpek Medya Grubu’na yapılan baskına gerekçe yapılan 4 gerekçeyi hukukçular tek tek çürüttü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Dosyadaki iddialarla ilgili delil ortaya konulmuyor. Her şey varsayım olarak yazılıyor” dedi. Feyzioğlu dosyada baskın gerekçelerinin açıklanmamasını da eleştirdi.

SÖZDE İDDİALARLA DOSYA

Feyzioğlu, hür teşebbüs ve muhalif basına yönelik çok ağır bir yıldırma harekatı yapıldığına işaret etti. Dosyadaki 4 büyük gerekçenin yalan olduğunu ortaya koyan Feyzioğlu, “Bu şirketlerin sözde terör örgütleriyle fikri bir bağlantı içinde olduğu söyleniyor. Ama yine bunlar delillendirilmiyor. Sözde bağlantı kuruluyor.

TÜM İDDİALAR VARSAYIM

Dosyanın temeli bu sayede varsayımlarla atılıyor. Ama bunun delilini yazmıyorlar. Tabii bunu kabul ettikten sonra iddiaları bu sözde iddialar üzerine kuruyorlar” dedi. Hukuki delil ve işaret olmadan bu kanıya varıldığını aktaran Feyzioğlu, “Örgüt müdür, terör örgütü müdür, silahlı terör örgüt müdür? Hiçbir delil yok ortada” dedi.

BANKA KABUL ETTİ

Ereğli Demir Çelik A.Ş’nin yanlışlıkla İpek Eğitim Sağlık Vakfı’na para transferi yapmasını değerlendiren Feyzioğlu, “Bir yanlışlık olduğu para transferini yapan banka tarafından da kabul edilmesine rağmen dosyada bu da kabul edilmiyor” diye konuştu.  

YATIRIM SUÇ DEĞİL

“Grup içindeki bir şirketten yurtdışında grup içindeki bir başka şirkete para yollanması ‘dikkat çekici’ olarak yorumlanıyor” diyen Feyzioğlu, “Neden dikkat çekici olsun? Yatırım onu gerektiriyor. Uluslararası yatırım yapmak suç değil, isterse yapar” diye konuştu.

HİÇBİR ŞEY BELLİ DEĞİL

3 ülkeye 7 milyar dolar para yollandığı iddialarının da delillendirilmesi gerektiğini anlatan Feyzioğlu, “Bu para nerede? Olağan ticari hayatta elde edilemeyecek kazançlardan bahsediliyor. Ama ne olağandır, ne değildir, bunu açıklamıyorlar” dedi.

HUKUKİ TEMELDEN YOKSUN

Feyzioğlu, operasyonun siyasi ve hukuki temelden yoksun olduğunun da altını çizdi.

KAHRAMAN YARGIÇLARA İHTİYAÇ VAR

Yargıtay eski Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, yaşananların olağanüstü bir durum olduğunu gösterdiğini kaydetti. Selçuk, “Bu durumda ancak büyük ve kahraman yargıçlara ihtiyaç duyulur. Böyle bir toplumda ise hukuk yok demektir. Ortada hukukun yanlış yaptığına dair çok önemli bir karine var. Huzursuzum. Kaygı içerisinde bunları izliyorum” diye konuştu.

SUSTURMA OPERASYONU

- Bitlis Baro Başkanı Enis Gül: Muhalif olmak bir düşmanlık değil bir renkliliktir. Yapılan muhalif medya gruplarının bastırılması operasyonudur. Cemaatin paralel bir yapı, terör örgütü olduğuyla ilgili verilmiş bir hüküm yok. Onanmış mahkeme kararı da bulunmuyor. Bu iki durum, baskının zaten usulsüz olduğunu ortaya koyuyor.

- Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi: Muhalefeti susturmak hiçbir demokratik anlayışla izah edilemez. Eğer bir suç varsa yargı olarak üzerine gidilmesi gerekir. Demokratik bir yöntemle bunu izah etmek mümkün değil. Muhalefetin susturulması ciddi bir tehlikedir. Muhalefet basınına yapılan girişimler kabul edilemez.

- Van Baro Başkanı Murat Timur: Cumhurbaşkanı başkanlık sistemine doğru giden bir yol açmak istiyor. Kendine ve bu yolu açabilmek için de seçimlerde AKP’nin ciddi bir milletvekili yani anayasal değişikliği sağlayabilecek çoğunluğa ulaşması gerekiyor. Bu çoğunluğa ulaşabilmek için de her şeyi mübah görebiliyor.

- Bur­sa Ba­ro Baş­ka­nı Ek­rem De­mi­röz: İk­ti­dar için sol­cu, sos­ya­list ya da Ce­ma­at­çi ol­ma­nın öne­mi yok. Amaç mu­ha­lif ses­le­ri sus­tur­mak ama ba­şa­ra­ma­ya­cak­lar. Ta­sar­lan­mış bir sü­re­cin, ca­dı avı­nın do­ğal so­nu­cu. Ce­ma­at­ten ol­mak ge­rek­mi­yor, Ce­ma­at med­ya­sı­nı iz­le­mek de ge­rek­mi­yor. Ya­pı­lan hak­sız­lık ki­me ya­pı­lır­sa ya­pıl­sın hak­sız­lık­tır.

- İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan: Basın özgürlüğüne karşı yapılan her türlü hukuksuz eylemi, işlemi kabul etmek mümkün değil. Vatandaşın bilgi almasını engellemek amacıyla veya siyasi çıkar amacıyla yapılan bu tür baskınları kabul etmek mümkün olamaz. Yargı organlarının tarafsız, objektif şekilde hareket etmesi gerekir.

AKIN İPEK’TEN EVRENSEL HUKUK MESAJI…

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Evrensel hukuk kurallarının öncelenmesi gerektiğini ifade eden İpek, cevabını veremeyeceği bir durum olmadığını belirtti. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, "Şimdi İngiltere'de bir program var, ona katılıyorum. Maden sahalarımızın üçte biri kadar alanda maden arama yapıyoruz. Diyorlar ki; 'Yurtdışında neden şirket kurdular?' diyorlar. Türkiye'de petrol keşfettim. Türkiye'de kaç tane keşfeden şirket var? TPAO bizim ürettiğimiz petrolü almıyor." dedi.

İPEK MEDYA’YA ATILAN TÜM İFTİRALAR ÇÖKTÜ İŞTE 3 ADIMDA İŞİN ASLI

2010 yılından bu yana Koza İpek Holding’e ait şirketlerin denetimini yapan uluslararası denetim firması PwC, yayınladığı raporda gruba ait şirketlerin finansal tablolarının denetlendiğini ve nakit akışının Türk Muhasebe Standartları’na uygun yapıldığını duyurdu.

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs