En Sıcak Konular

MHP'den Koza İpek Medya Grubu'na baskına çok sert tepki

2 Eylül 2015 16:47 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Koza İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına sert tepki gösterdi. “Bu bir istibdat dönemidir” diyen Yalçın, “Ülke gerçekten seçilmiş bir kral etrafında despotik bir yapılanmaya doğru gidiyor' dedi.

Samanyolu Haber kanalında yayınlanan ‘Demokrasi Nöbeti’ programına telefonla katılan Semih Yalçın, “Bugün TV ve diğer yayın kuruluşlarıyla ilgili iktidarın –yargının demiyorum, altını çizerek iktidarın diyorum- yönlendirmesiyle yapılmış bir hareketi kınama adına bağlandım. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bu operasyonla ilgili kanaatlerini zannediyorum takip ettiniz. Şiddetle kınadığımızı, daha da ötesinde bu tip çıkışların ülke hayrına olmadığını, çok tehlikeli mecralara doğru bir ilerleyişin görüldüğünü açıkça ifade etti.” diye konuştu.
 
“Tehlikeli mecralardan ne kastediliyor?” sorusu üzerine Yalçın şunları söyledi: “Bir istibdat dönemi…Televizyonunuz hangi yönde yayın yaparsa yapsın, hangi fikir ve teamüller doğrultusunda hareket ederse etsin bu ülkenin demokratik kurallarının dışına çıkmış bir siyasi iktidarın basın özgürlüğüne gem vurmak üzere, onu yok etmek üzere harekete geçmiş bir siyasi iktidarı kınama adına size bağlandım. Bunu şahsım adına yapıyorum, partim adına yapıyorum. Bu fevkalade yanlış bir çıkıştır, şiddetle kınıyoruz. Bu gidişatın gidişat olmadığını, zaten uçurumun kenarında olan bir ülkeyi son derece tehlikeli bir noktaya getirdiği kanaatiyim. Bu anlamda üzüntülerimizi ifade ediyorum. Üzüntü çok hafif kalır. Bunun şiddetle tel’in edilmesi gerektiğine inanıyorum.”
 
"BU BİR İSTİBDAT DÖNEMİDİR"
 
“Bu bir istibdat dönemidir.” diyen Yalçın, “Sultan Abdülhamit’e ‘istibdat döneminin padişahı’ derlerdi. Bunlar, ona rahmet okutuyorlar. Yani onunla bunu karşılaştırmak mümkün değil. Ülke gerçekten seçilmiş bir kral etrafında farklı bir yapılanmaya doğru gidiyor. Bunun behemahal ortadan kalkması lazım. Bunun tek ve yegane çözüm noktası da 1 Kasım seçimleridir.” şeklinde konuştu.
 
“CHP bir medya komisyonu kurdu. Sizin de benzer bir komisyonunuz olacak mı veya o komisyonu Meclis’in bir komisyonu haline dönüştürme gibi fikre ne dersiniz?” sorusuna ise Semih Yalçın şöyle cevap verdi: “Bu anlamda Meclis’te yapılacak bir çalışma Milliyetçi Hareket Partisi’nin önüne geldiğinde hiç endişeniz olmasın, bunu değerlendiririz. Yani partimiz olumlu anlamda sonuçlanması adına kendi üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirir. Eğer bu ülkede despotik bir yapılanma meydana geliyorsa –ki bu artık geliyor- bunu şiddetle kınamak istiyorum.”

(CİHAN)
 

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs