En Sıcak Konular

Şırnak'ta terörist saldırı

2 Eylül 2015 14:29 tsi
Şırnak'ta terörist saldırı Şırnak'ta, Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsuruna, teröristlerce silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda, bir subay ve uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.

 Şırnak'ta, Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsuruna, terör örgütü mensubu teröristlerce silahlı saldırıda bulunulduğu, bir subay ve uzman çavuşun yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, on F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştirildi. Görev esnasında, dört F-16 uçağı, Suriye'de konuşlu füze sistemince 1 dakika 25 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince, dün, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 478 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye geçme teşebbüsünde bulunan 27 kişi yakalandı. Yasa dışı yollarla Türkiye'den 137 kişi Yunanistan'a, bir kişi de Bulgaristan'a girmeye çalışırken yakalandı.

Şırnak il merkezinde, bir astsubay ile uzman çavuşa, araçlarıyla seyir halindeyken terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, astsubay hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanırken, uzman çavuş yara almadı. Olay yerinden kaçarken karşılaştığı uzman çavuşu hafif şekilde yaralayan terörist, derhal karşılık verilmesi üzerine kaçtı.

Şırnak'ta, Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsuruna, teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda, bir subay ve uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.

Terör örgütleri mensuplarının yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Muş'un Bulanık ilçesinde, jandarma komutanlığı unsurlarınca, PKK-KCK yapılanmalarına yönelik arama faaliyeti yapıldı. Birer ruhsatsız tabanca, AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, ruhsatsız pompalı av tüfeği, hücum yeleği ile örgütsel doküman ele geçirildi, şüpheli 10 kişi gözaltına alındı.

Arama kurtarma faaliyetleri

Muğla'nın Akyarlar açıklarında 5, Balıkesir'in Çandarlı açıklarında 30, Aydın'ın Tekağaç açıklarında 41, Aydın'ın Kuşadası açıklarında 15, İzmir'in Karaabdullah Burnu açıklarında 12, İzmir'in Çeşme açıklarında 2, Antalya'nın Kaş Gurmeli Adası'nda 13 ve Çanakkale'nin Ayvacık Müsellim geçidinde 152 kaçak kurtarıldı.

AA



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs