En Sıcak Konular

İsviçre: Göçmen almayayım, para vereyim!

2 Eylül 2015 12:39 tsi
Mültecilere kapılarını açmayı kabul etmeyen İsviçre'de halk da göçmen istemiyor; bunun yerine parasal yardım yapılmasını öneriyor

İsviçre halkı, Avrupa'da sığınma arayan göçmenlere kapılarını açmak yerine göçmen krizinin yaşandığı ülkelere para yardımı yapılması gerektiğini düşünüyor.

Bern Üniversitesi tarafından binden fazla kişiyle yapılan ankete katılanların yüzde 60,9'u İsviçre'nin insani krizlerin çözümünde öncü bir rol almasını istedi. Ancak İsviçre'nin kapılarını mülteci ve göçmenlere açması söz konusu olunca katılımcıların yüzde 83,1'i bu kişilerin ülkeye kabulü yerine İsviçre'nin "krizden etkilenen ülkelere cömertçe maddi yardım yapması" gerektiğini belirtti.

Katılımcıların üçte ikisi mültecilerin ülkenin refahına zarar vereceğini düşündüğünü söyledi. Ankete katılanların yaklaşık yarısı ise sınırların geçici olarak kapatılması görüşünü savundu.

BALKAN ÜLKELERİNE MADDİ YARDIM

İsviçre hükümeti ise göçmen krizinden etkilenen Balkan ülkelerine yardım yapacağını, bunun maddi destek şeklinde olabileceğini bildirdi.

İtalya, Almanya, Avusturya ve Fransa'ya sınırı olan İsviçre'nin Avrupa'daki göçmen krizine bakışını AA muhabirine değerlendiren İsviçre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü George Farago, Balkan ülkelerindeki göçmenlerin durumunu ve gelişmeleri Üsküp, Belgrad ve Saraybosna'daki büyükelçiliklerinden takip ettiklerini söyledi.

Farago, sahadaki çeşitli ulusal ve uluslararası aktörlerle de istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

İsviçre'nin göçmenler konusundaki işbirliği çerçevesinde bölgede krizden etkilenen ülkelere yardımda bulunacağını belirten Farago, "Bu yardımlar uluslararası kuruluşlara ve yetkililere maddi destek şeklinde olabilir ancak şu an için miktar belirlenmedi" dedi.

İsviçre'nin NZZ am Sonntag gazetesine göre, Balkan ülkelerine yapılması planlanan yardım 100 bin İsviçre frangı (103 bin dolar) dolayında olacak.

11 BİN SIĞINMA BAŞVURUSU

Federal Göçmen Ofisi'nin verilerine göre, 2015'in ilk yarısında İsviçre'ye 11 bin 873 sığınma başvurusu yapıldı. En çok sığınma başvurusu yapanlar arasında Eritreliler bulunuyor. Eritrelileri, Somali, Sri Lanka ve Suriye'den gelen sığınmacılar izliyor.

Yaklaşık 8 milyon nüfusa sahip İsviçre'ye bu yıl 30 bin civarında sığınma başvurusu yapılacağı öngörülüyor.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı bu yıl 350 bini geçti.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs