En Sıcak Konular

Kültür Bakanı Yalçın Topçu'dan sert sözler

2 Eylül 2015 10:21 tsi
TBMM'de düzenlenen Adli Yıl Açılış Resepsiyonu’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Yalçın Topçu, çözüm süreci, Alperen Ocakları tarafından basılan İdil Biret konseri ve Şehir Tiyatrolarındaki görevinden alınan Levent Üzümcü hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde Topkapı Sarayı'nda yapılan İdil Biret konserini basmak isteyen Alperen Ocakları'nı savunduğu iddialarına ilişkin soruya yanıt veren Topçu, "Ben en azından senfoni orkestrasında bir eser icra edilirken minder atılıp, şarap içilip, ayak uzatarak dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. Bugün olsa Topkapı Sarayı’nda şaraplı, minderli konsere izin vermem" dedi.
"BİZİ BAŞKASIYLA KARIŞTIRMASINLAR"

"O sanatın çıktığı ülkelerde bir senfoni hangi adap, edeple dinlenir? Hanımefendiler, beyefendiler şıkır şıkır kıyafetleriyle gelir değil mi?" diyen Topçu konuşmasının devamında "Biz barda halaya dururuz, orada da vals yaparız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. Orada ideolojik bir linçe falan da eyvallah etmeyiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN HAYRINA OLUR"

Geçici seçim hükümetinin ilk bakanlar kurulu ve HDP'li Bakanların tavrı hakkında konuşan Topçu, "Biz makam mevkii, şu kapısı, bu kapısı düşünmeyiz. 15 yaşında dar dönemde ‘kim var’ denildiği zaman ayağa kalkmışız. Bugün tartışılabilir yöntemi ama. Şimdi ‘ben yokum’ mu diyeceğim. Dün başka makamları işgal ediyordum. Bıraktım, belediye otobüsüyle gittim geldim. Bugün burayı işgal ederiz, bırakırız. Yürüyerek gider geliriz. Keşke söylediğiniz partinin (HDP) temsilcilerinin Bakanlar Kurulu’ndaki o davranış ve görüntüleri mensup oldukları partinin kurmaylarında olsa. Türkiye’nin hayrına olur, Türkiye partisi olurlar o zaman" ifadelerini kullandı.

"LEVENT ÜZÜMCÜ’YÜ TANIMIYORUM"

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesiyle ilgili olarak konuşan Kültür Bakanı Topçu, "Benim zamanımda çıkmadı öyle bir karar. Ben neticede milletin önünde siyaset yapan, dupduru, natürel, hormonsuz bir Anadolu çocuğuyum. Milletin sanatını. edebiyatını temsil edenler benim için çok kıymetlidir. Benim savaşım sadece bu devletin milletin vatanın birliğine, dirliğine, varlığına el uzatıp dokunan fiiliyatta bulunanlarla olur. Bahsettiğiniz olayı, arkadaşı bilmiyorum. Bakacağım söylediği neymiş? Ben de merak ettim" dedi.

"AYASOFYA AÇILMALI"

Geçmişte Ayasofya’nın ibadete açılmasını istediği hatırlatılıp Bakan olarak tavrı sorusu üzerine Topçu, "Ben dünyadaki bütün kültür ve medeniyetlere saygı göstermek zorundayım. Onlar da benim medeniyet değerlerime saygı göstermek zorunda. Ben şimdi medeniyet davası olan, ömrünü bu işte harcamış olan ve bu işin bakanı olan bir adamım, devlette bir gün bir saniye anlamam. Gönlüm arzu ediyor tabi ki açılmalı. Bu hükümet siyasetin dışında icra yapacak ve devlete hizmet edecek. Ben dileğimi ve isteğimi söylüyorum" dedi.

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs