En Sıcak Konular

Erbakan'ın korkularına ilginç tedbir...

30 Eylül 2007 23:39 tsi
Erbakan'ın korkularına ilginç tedbir... Necmettin Erbakan, 1996 yılında zor da olsa Başbakan olmuştu olmasına ancak, özellikle kendisinin “Boyalı basın” dediği, kimilerine göre de “Kartel medyası” olarak adlandırılan muhalif medya kuruluşlarının ne yapıp edip kendisini b

Cafesiyaset, 54. Hükümet’in Başbakanı Necmettin Erbakan’ın, güvenoyu aldıktan iki gün sonra, 10 Ağustos 1996’da çıktığı ünlü İran, Pakistan, Singapur, Malezya, Endonezya gezisiyle ilgili olarak, daha önce ortaya çıkmamış son derece ilgi çekici bir bilgiye ulaştı.

Necmettin Erbakan, 1996 yılında zor da olsa Başbakan olmuştu olmasına ancak, özellikle kendisinin “Boyalı basın” dediği, kimilerine göre de “Kartel medyası” olarak adlandırılan muhalif medya kuruluşlarının ne yapıp edip kendisini başbakanlıktan indireceğinden büyük endişe duyuyordu.

Erbakan, daha Başbakanlık koltuğuna oturduğunun ilk günlerinde yakın çalışma arkadaşlarını, “Bir kısım basının” kötü niyetli haberleri ve hükümeti devirmek için belge bilgi arayışı içinde olacakları konusunda uyarmıştı.

Başbakan’ın bu uyarısı dalga dalga tüm kabineye, parti yönetimine ve teşkilata da aktarılmıştı.

İşte böyle bir psikolojiyle çalışmalarına başlayan 54. Hükümet’in Başbakanı Necmettin Erbakan’ın Asya gezisi, özellikle danışmanları ve korumaları açısından bir hayli yorucu geçmişti.

Başbakan’ın korumaları, ona karşı gelebilecek terörist saldırılardan çok, geziye katılan basın mensuplarının davranışları ve niyetleri konusunda kafa yorup tedbirler almaya çalışıyorlardı.

Korumalarının yıllar sonra anlattıklarına göre, Başbakan Necmettin Erbakan’ın kaldığı otelde akla hayale gelmedik tedbirler almaya başlamışlardı.

Bunlardan en ilgi çekicisi ise, Erbakan dinlenmeye çekildiğinde kaldığı süitin kapısına içeriden sandalye dayamaktı.

Erbakan’ın dinlenmeye çekildiği süitin bir odasında kalan korumaların bunu yapmaktaki amacı ise, Başbakan’ın gezisini takip eden kötü niyetli basın mensuplarının, bir şekilde kaldığı süitin kapısını açıp içeriye “Eskort kadın” atıp bunu fotoğraflamaları riskine karşı tedbir almaktı.

Yıllar sonra dönemin güvenlik görevlilerinin birbirlerine anlatıp güldükleri bu tedbirler, gerçekten de oldukça ilginç görünüyor.

Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs