En Sıcak Konular

CHP'de Baykal'ın rakipleri giderek artıyor

30 Eylül 2007 23:26 tsi
CHP'de Baykal'ın rakipleri giderek artıyor CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip çıkan genel başkan adaylarının sayısı giderek artıyor. Daha önce adaylıklarını açıklayan Haluk Koç ve Mustafa Sarıgül’ün ardından iki kişinin daha adı Baykal'ın koltuğu için geçmeye başladı.

Haluk Koç’un, bir zamanlar sağ kolu olduğu Deniz Baykal’a karşı adaylığını açıklamasının ardından CHP’de kılıçlar çekildi. Partide her gün yeni bir muhalif cephe açılırken, genel başkan adaylarının sayısı da artıyor. CHP kulislerinde kurultayda Baykal’a rakip olacaklar arasında, Samsun Milletvekili Haluk Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İnönü’nün torunu PM Üyesi Gülsün Bilgehan, PM Üyesi Örsan Öymen ile ‘Arayış Hareketi’ adına Ören Belediye Başkanı Kazım Turan gibi isimler geçiyor.

ADAY BOLLUĞU VAR

Star'ın haberine göre, Kurultaylar partisi olarak bilinen CHP, en geç 2008 Martı’nda gerçekleştireceği 32. Olağan Kurultayı’nda aday bereketi yaşayacak. Kurultay takviminin işlemeye başladığı süreçte, Baykal’a karşı art arda birbirinden bağımsız muhalif hareketler ortaya çıkıyor. Mustafa Sarıgül merkezli ‘Demokratik CHP Hareketi’, Ankara eski Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan’ın önderliğindeki, Parti Meclisi (PM) üyelerinden oluşan ‘12’ler Hareketi’nin yanı sıra geçtiğimiz gün yeni bir oluşum daha ortaya çıktı. Kendilerini ‘Arayış Hareketi’ olarak adlandıran grubun başında Muğla’nın Milas İlçesi Ören Belediye Başkanı Kazım Turan bulunuyor.

‘BAYKAL’IN VELİAHTI’ DA TALİP

‘12’LER Hareketi’, Baykal’a karşı adaylığını koymaya hazırlanan Koç’u destekleme kararı aldı. ‘12’ler Hareketi’ içinde İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan’ın aday olmasını isteyen partililer de var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in yeğeni ve en genç Parti Meclisi üyelerinden Örsan Kunter Öymen’in de liderlik yarışına katılabileceği kulislerde konuşuluyor. Öymen, önceki kurultaylarda medyada ‘Baykal’ın veliahtı’ olarak tanımlanmış, Baykal bunun üzerine Öymen ile arasına mesafe koymuştu.

Ayrıca Ören Belediye Başkanı Kazım Turan’ın da aday olabileceği belirtiliyor. Sarıgül ekibi ise, kurultaya yönelik aday çıkarma eğiliminde değil, Sarıgülcüler bir sonraki kurultayı hedefliyor. Ancak Haluk Koç’un aday olması durumunda Sarıgül’ün de rakip olarak karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Baykal konuşmak için 1 Ekim’i bekliyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün 18 Nisan 2007’de yaşamını yitiren CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer’in anıt mezarını ziyaret etti. Ardından da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le birlikte Batıkent’teki Ali Dinçer Parkı’nın ve heykelinin açılışını yaptı.

Burada bir konuşma yapan Dinçer’in eşi Yıldız İbrahimova daha sonra Büyükşehir Orkestrasıyla birlikte İngilizce bir parça seslendirdi. İbrahimova’nın konuşması sırasında ağlaması Baykal’ın da duygulanmasına neden oldu. Açılışta Baykal’ın konuşmaması dikkat çekti.
Baykal, gazetecilerin Haluk Koç’un adaylığı ve CHP’ye yönelik sorularını ise yanıtsız bıraktı. CHP lideri sadece ‘Burada park açılışı için bulunuyoruz. Irak’la yapılan anlaşma, sıcak takip ve tüm konuları, siyaseti 1 Ekim’den sonra konuşmaya başlayacağız. 1 Ekim’de basın toplantısı yapacağım. Bütün konuları kapsayacak. Her şeyin bir zamanı var’ demekle yetindi.



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs