En Sıcak Konular

Yazıcı: Hiçbir yasa kutsal değildir

30 Eylül 2007 22:26 tsi
Yazıcı: Hiçbir yasa kutsal değildir 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş'ın iftar yemeği'ne katılarak, Meclisin yaptığı hiçbir kanunun kutsal niteliğinin bulunmadığını, Anayasanın da buna dahil olduğunu söyledi.

Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda verdiği iftar yemeğine katıldı.

Burada konuşan Yazıcı, Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışma ile varlığını sürdüren bir ulus olduğunu, bu duyguların Ramazan ayında zirve yaptığını söyledi.

Yazıcı, Anayasa'nın 2. maddesinde yer alan ''sosyal devlet'' ilkesini hayata en iyi şekilde geçiren bir iktidar olduklarını, hem Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nü, hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü bu konuda daha aktif hale getirdiklerini ifade etti.

Milliyet'te yer alan habere göre Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye genelinde 75 bin aileye sıcak yemek, 75 bin aileye de kuru gıda yardımı yaptığını anlatan Yazıcı, bütün bunları vatandaşlar arasında doğulusu-batılısı, kuzeylisi-güneylisi ayrımını yapmadan gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yazıcı, Türkiye'nin bu güzellikleri yaşarken, bazılarının ise Türkiye'de ''mahalle baskısı''ndan söz ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin, Malezya'ya benzemesinden söz ediyorlar. Türkiye tarihinde hiçbir zaman ülkenin hiçbir ferdi, değil mahalle baskısına, hane baskısına maruz kalmamıştır. Türkiye'nin kültüründe böyle bir şey yok. Türkiye şuna, buna benzemez. Türkiye ve Türk milleti, kendisine benzer. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir.''
     
''EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETTEDİR''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Yüce Meclisin yasa olarak yaptığı hiçbir kanunun kutsal niteliği yoktur. Hiçbir yasa, kutsal değildir, Anayasa da dahil. 'Anayasa değişmez, kısmen yapılamaz' şeklindeki değerlendirmeler, tutuculuğun başka bir şekilde göstergesidir. En büyük güç millettedir ve milletin temsilcisi Parlamentodadır. Parlamentomuz milletiyle ve değişik kurumlarıyla birlikte en güzelini yapacak ve yapmaya hazırdır. Yapmaya hakkı vardır. Aziz milletimiz bu noktada da serinkanlı olsun.'' Yazıcı, dün Şırnak'ta meydana gelen terörist saldırı sonucu 12 vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını da ifade ederek, ''Teröre şu veya bu şekilde destek veren ve icra edenleri böyle bir günde şiddetle lanetliyorum. Milletimize başsağlığı, şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum'' diye konuştu.
     
VALİ GÜLER

İstanbul Valisi Muammer Güler de burada sergilenen birlikteliğin İstanbul'u geleceğe taşıyacak çok önemli bir potansiyel olduğunu belirtti.

Son yıllarda İstanbul'da planlı bir dönemin başladığına işaret eden Güler, İstanbul'daki bütün çarpıklıkların ''kentsel dönüşüm'' konsepti içinde çözüleceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Parlamentodan ''Kentsel Dönüşüm Yasası''nın çıkarılmasını beklediklerini, bu yasanın çıkmasıyla birlikte Zeytinburnu başta olmak üzere belirlenen bölgelerde KİPTAŞ ve TOKİ ile birlikte yenileme çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Topbaş, bu çalışmalar sırasında vatandaşları mağdur etmeden, yerinde çözümler üreterek insanların yaşamını daha rahat hale getireceklerini ifade etti.

Süleymaniye'de uygulayacakları dönüşüm projesine yönelik eleştirileri de hatırlatan Topbaş, tarihi yarımadanın koruma amaçlı imar planlarını çıkararak Anıtlar Kurulu'ndan onay aldıklarını, mevcut yapı stoklarının analizini içeren çalışmanın da bitmek üzere olduğunu söyledi.

Topbaş, Süleymaniye Projesi'nin 5 etaptan oluştuğunu ve birinci aşamasını Süleymaniye Camisi ve yakın çevresinin oluşturduğunu dile getirerek, buradaki tescilli yapıların aynen korunacağını, diğerlerinin de özgün tarzına uygun olarak onarılacağını veya yeniden yapılacağını ifade etti.

Kartal'da dünya ölçeğinde bir dönüşüm projesini başlatacaklarını, Kağıthane Cendere bölgesinde 470 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm yapılacağını anlatan Topbaş, bu projelerle kentin birçok bölgesinin yenileneceğini kaydetti.

Kadir Topbaş, hizmetlerinden rahatsız olanların bulunduğunu, onların bir daha kendilerine sıra gelmeyeceğini düşündükleri için çeşitli eleştiriler getirdiklerini belirterek, ''Onlar farklı düşünmeye devam etsinler. Biz, işimize devam ediyoruz'' dedi.

İftar yemeğine AK Parti İstanbul milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İstanbul valiliği ve büyükşehir belediye bürokratları, aralarında Ali Koç, Adnan Polat, Ahmet Nazif Zorlu, Zeynel Abidin Erdem, Nihat Gökyiğit ve Erol Aksoy'un da bulunduğu iş adamları ile dini cemaat temsilcileri katıldı.



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs