En Sıcak Konular

Doğu Guta'da tıbbi malzeme ihtiyacı had safhada

30 Ağustos 2015 14:02 tsi
Esed rejiminin yoğun bombardımanlarına hedef olan Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki hastanelerde, sağlık ekibi ve tıbbi malzeme sıkıntısı "had safhaya" ulaştı.

Suriye rejiminin yoğun bombardımanlarına hedef olan Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki hastanelerde, sağlık ekibi ve tıbbi malzeme sıkıntısının "had safhaya" ulaştığı bildirildi.
 
Rejim güçlerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da ilaç sıkıntısı, yeterli sağlık çalışanının bulunmaması ve tıbbi alt yapı eksikliğinin yanı sıra hastane ve ambulansların da bombalara hedef olması bu alandaki sorunu daha da artırıyor.
 
AA muhabirine konuşan Doğu Guta'da görevli Dr. Muhammed eş-Şami, son günlerde gerçekleştirilen katliamlarda çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığını belirterek, "Sadece 16 Ağustos Pazar günü tek seferde sağlık merkezimize 550 yaralı getirildi" dedi.
 
Bu sayıda yaralıya cevap verebilecek kapasiteye sahip olmadıkları için pek çoğunu Doğu Guta'daki sahra hastanelerine dağıtmak zorunda kaldıklarını anlatan Şami, "O gün 150 ameliyat gerçekleştirdik, tüm kan stoklarımız tükendi, yeterli sayıda sedye yahut masa olmadığı için bazı ameliyatları yerde yapmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
 
"Rejime tıbbi malzemelerin girişine izin vermesi konusunda baskı yapın"
 
Devam eden bombardımanlarla hastanelere getirilen yaralı sayısının da sürekli arttığına değinen Şami, BM ve uluslararası kurumlara, "Rejime, sivilleri vurmaması ve gerekli tıbbi malzemelerin girişine izin vermesi konusunda baskı yapın. Sorumluluklarınızı yerine getirin" diye seslendi.
 
Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Abluka nedeniyle halk, temel gıda malzemelerine ulaşamıyor. Elektrik ve suyun verilmediği bölgede, içme suyu ihtiyacı kuyulardan temin edilmeye çalışılıyor.
 
Doğu Guta yaklaşık 20 günden bu yana rejim güçlerinin yoğun bombardımanlarına hedef oluyor. Pazar yerleri ve yerleşim birimlerinin hedef olduğu bu saldırılarda en az 225 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydediliyor.
 
Rejim güçlerinin 16 Ağustos'ta Duma'daki bir pazar yerine düzenlediği  hava saldırısında 100'den fazla kişi ölmüş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

aa


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs