En Sıcak Konular

İşte Şırnak'ta kurşunlanan minibüs

30 Eylül 2007 17:52 tsi
Hain saldırıda yaşamlarını yitirenler için Beytüşşebap'ta tören düzenlendi. Törende teröre lanetler yağdırıldı. 5 yaşındaki bir çocuğun cesedi ise bu sabah aracın altında bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi, Beşağaç Köyü'nde, PKK'lı teröristlerin minibüsü taraması sonucu 7 korucunun şehit olması, 5 köylünün de katledildiği olayda acı bir haber daha geldi.

PKK'lı teröristlerin yaylım ateşine tuttuğu minibüste bulunan sürücü Kamil Akdoğan'ın 5 yaşındaki oğlu Medeni Akdoğan'da teröristlerin silahlarından çıkan kurşunlarla can verdiği ortaya çıktı. Minik Akdoğan'ın cesedi bu sabah aracın altında bulundu.

Saldırıda yaşamlarını yitirenler için Beytüşşebap'ta düzenlenen törende 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, "Teröristlerin kimin silahını kullandığını iyi biliyoruz. Bu katliamı yapanlar insan olamaz. Şer odakları hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

MİNİBÜSÜ YAYLIM ATEŞİNE TUTTULAR

Beytüşşebap'ın Beşağaç Köyü'ne Altınsu kesiminden içme suyu getirmek için kanal kazan aralarında köy muhtarının da bulunduğu 7'si köy korucusu 14 kişi, dün iftar vaktinin yaklaşması üzerine çalışmayı bırakıp Kamil Akdoğan'ın kullandığı minibüse binip köylerine gitmek üzere yola çıktı. Köye yarım saatlik mesafenin kaldığı saat 17.30 sıralarında, ormanlık bir alanda yaklaşık 10 kişi oldukları belirtilen PKK'lı teröristler saklandıkları yerden minibüsü otomatik silahlarla yaylım ateşine tuttu. Teröristlerin olay yerinden kaçmasının ardından kan gölüne dönen araçtan yaralı kurtulan Memduh Acer, yaklaşık 1.5 saat zorlu bir yolculuktan sonra köye ulaşıp durumu anlattı.

Haber verilen askeri yetkililerinde geldiği olay yerinde büyük üzüntü yaşandı. Teröristlerin açtığı ateşte, köy muhtarı ve geçici köy korucuları Yusuf Acer (54), oğlu Rahmi Acer (27), Zeki Acer (35), Orhan Acer (25), Kadir Acer (28), Kamil Akdoğan (38), Kazım Acer (16) şehit olduğu, muhtar Acer'in oğulları Reşit Acer (22), Sefer Acer (17), Bangin Acer (19), Harun Acer 17), Cuma Armağan'nda (18) öldürüldüğü belirlendi. Saldırından yaralı kurtulan ve köye haber veren Memduh Acer ile Erdal Acer, hemen askeri helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

 

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU DA KATLETTİLER

PKK'lı teröristlerin 12 kişiyi katlettiği saldırıda bu sabah acı bir haber daha geldi. Minibüs sürücüsü Kamil Akdoğan'ın 5 yaşındaki oğlu Medeni Akdoğan'ı da yanında götürdüğü bu sabah belirlendi. Akdoğan'ın yakınları saldırıdan sonra Medeni Akdoğan'dan haber alamadıklarını bildirmesi üzerine köy ve çevresinde geniş çaplı bir arama başlatıldı. Yapılan aramada, Medeni Akdoğan'ın cansız bedeni minibüsün altında bulundu.

Sürücü Akdoğan'ın oğlunu kurşunlardan korumak için yanından hemen kapıyı açıp dışarıya bıraktığı ancak minik çocuğun teröristlerin kurşunlarına hedef olmaktan kurtulamadığı belirtildi.

KAHROLSUN PKK SLOGANLARI

PKK'lı teröristlerin, minibüsü tarayarak katlettiği 7'si köy korucusu 12 kişi bugün Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Devlet Hastanesi'nden alınan cenazeler Türk bayraklarına sarılı tabutları kamyonetlere konularak Hükümet Konağı önünde getirildi.

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı törende gözyaşları sel olurken, sık sık 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Törene Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Beştüşşebap Kaymakamlığı'na vekalet eden Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan, askeri yetkililer, katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ile köy korucuları katıldı. Saygı duruşu ve yaşamlarını yitirenlerin özgeçmişlerini okunmasının ardından toplu cenazi namazı kılındı.

9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU MİNİBÜSTEN İNDİRİP ÖLDÜRDÜLER

Terör örgütü PKK'nın Şırnak'taki katliam gibi eyleminde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Teröristler minibüsü tararken; 9 yaşındaki bir çocuğu ise araçtan indirdikten sonra öldürdüğü anlaşıldı.


ŞIRNAK VALİSİ: BU BİR KATLİAMDIR, BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK üyelerinin yaptığı saldırıda, 13 kişinin öldüğü belirlendi. Terör örgütü üyelerinin minibüse düzenlediği saldırıda ölen 7 yaşındaki Medeni Akdoğan'ın cesedinin, olay yerinde sonradan bulunduğu bildirildi.

Saldırıda hayatını kaybeden gönüllü köy korucuları Kamil Akdoğan, Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, geçici köy korucusu ve köy muhtarı Yusuf Acer ve Zeki Acer, köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan ve Medeni Akdoğan için, Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, törende yaptığı konuşmada, terörün bu saldırıyla gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK mensuplarının köylerine su getirmek için çalışan 13 vatandaşı haince katlettiğini ve 2 vatandaşı da yaraladığını ifade eden Aparı, şunları kaydetti:

''Bu terör olayıdır, bu bir insanlık dışı olaydır, lanetle kınıyoruz. Bu bir katliamdır. Bunu yapanlar insan olamaz. Terör örgütü PKK bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu kutsal topraklarda geçmişte olduğu bugünde kararlılıkla terör örgütü PKK ile mücadelemiz sürecektir. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz bu vatandaşlarımıza sahip çıkacaktır. Bu ailelere ve diğer şehit ailelerine sahip çıkacaktır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar başsağlığı mesajları göndererek, acınızı paylaştı.''

Konuşmanın ardından, cenazeler, toprağa verilmek üzere kara yolu ile Beşağaç köyüne götürüldü.

Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan, Şırnak Emniyet Müdürü Salih Gökalp ile diğer yetkililer ve ölenlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü üyelerinin minibüse düzenlediği saldırıda 5'i gönülü köy korucusu, 2'si geçici köy korucusu olmak üzere 13 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

15 GÜNDE 20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın güvenlikli bölge ilan ettiği Şırnak, Hakkari ve Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik sonbahar operasyon başlatmış, operasyon Beştüşşebap'ın Kato ve İncebel Dağlarında yoğunlaşmıştı. Şırnak Valiliği, iki gün önce son 15 gün içinde bölgede 15 teröristin öldürüldüğünü açıklamıştı. Öldürülen teröristler arasında terör örgütü PKK'nın bölge sorumlusu 'Nuda Karker' kod adlı Nazan Bayram'da bulunuyordu.

Beştüşşebap'da dün aralarında 5 yaşındaki çocuğunda bulunduğu 13 kişinin katledilmesinden hemen sonra güvenlik güçleri bölgede hava destekle geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Köylüleri katleden teröristlerin kaçtıkları bölgeye havadan özel eğitimli timler indirilirken karadan da çok sayıda asker sevk edildi.

 

haber7



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs