En Sıcak Konular

CHP'de herkes parti meclisi toplantısını bekliyor

30 Eylül 2007 17:49 tsi
CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun kurultay sürecini 1 Ekim’de başlatma kararının ardından sürece ilişkin bilgi vermek üzere toplantıya çağırdığı Parti Meclisi yönetim ve muhalefeti karşı karşıya getirecek.

3 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’da CHP Genel Merkezi’nde yapılacak PM toplantısına, muhalif isimlerden Gülsün Bilgehan yurt dışında olduğu için katılmayacak.
     
Bilgehan’ın sözcülüğünü yaptığı 12’ler hareketi ile diğer muhalif isimlerin toplantıda tüzük değişikliği isteklerini gündeme getirmesi bekleniyor.
     
Partinin gençlere, kadınlara ve sol anlayışa kapatıldığını ileri süren muhalif PM üyeleri, CHP tüzüğünün daha demokratik bir yapıya kavuşması için tüzük değişikliği öncelikli bir kurultay yapılmasını isteyecekler. Ancak, CHP yönetiminin bu konuya soğuk baktığı ve tüzük değişikliğini gündeme almayacağı belirtildi.
     
Tüzükten önce parti programının ele alınmasını isteyen bazı PM üyeleri ise, CHP’de tüzükten önce programın masaya yatırılmasını, kurultay çalışmalarının ise 5 güne çıkarılmasını isteyecek.
     
    
KOÇ, ADAYLIĞINI PM’DEN SONRA DUYURACAK-
     
Öte yandan, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını gündeme getiren ancak resmi bir açıklama yapmaktan kaçınan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ise adaylığını Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.
     
Koç’un, Baykal’a karşı tek rakip olmayacağı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün aday olmaması durumunda bile parti içinden bazı isim ya da isimlerin de genel başkanlık yarışına girebileceği belirtiliyor. 12’ler Hareketi sözcülerinden Gülsün Bilgehan’ın da ortak bir aday üzerinde anlaşılamaması durumunda Genel Başkanlığa adaylığının gündeme gelebileceği konuşuluyor.
     
    
3. GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİ-
     
Diğer yandan, TBMM’de 3 Grup Başkanvekili ile temsil edilme hakkını elde eden CHP’de, önümüzdeki günlerde 3. Grup Başkanvekili için de seçimler yapılacak.
     
Kurultay sürecine denk gelen seçimler, CHP’de iç dengeler açısından önem taşıyor. Grup Başkanvekilliği için, şimdilik Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adı öne çıkıyor.
     
Hakkı Suha Okay’ın aday olması durumunda Genel Sekreter Önder Sav’ın desteği ile seçilebileceği belirtilirken, Muharrem İnce’nin ise Haluk Koç’un desteğine bağlı hareket edeceği kaydedildi. Tacidar Seyhan’ın ise adaylığı konusunda Genel Başkan Deniz Baykal’dan destek istediği ifade edildi. Bu gelişmeler rağmen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 3. Grup Başkanvekilliği seçiminde kimseye açık destek vermeyeceği ve grubu da seçimlerde serbest bırakacağı bildirildi.

milliyet



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs