En Sıcak Konular

'Kayıp 3 vatandaşımızla ilgili ümitlerimizi kesmiş durumdayız'

28 Ağustos 2015 15:11 tsi
Artvin Valisi Cirit, Hopa'da sahil güvenlik, jandarma, dalış ekipleri, AFAD ve AKUT ile çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Kaybolan üç vatandaşımızla ilgili maalesef ümitlerimizi kesmiş durumdayız" dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelan sonrası esnafı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hopa ve Arhavi ilçesinde 900 işçi ve 300 iş makinesiyle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda çalıştıklarını ifade eden Cirit, "Bu saatten sonra dere boylarına açılacak olan faaliyetlere gireceğiz. Hopa'nın yüzde 80'ine şu an su verilmiş durumda. Hopa merkezde elektriğin yüzde 90'ını sağlamış durumdayız. Şu an 6 köyümüze elektrik veremedik. Bu köylerimize de en yakın zamanda direkleri dikip, elektriği vermiş olacağız" diye konuştu.

Vatandaşlara ihtiyaçlarının hava nakil araçlarıyla da ulaştırıldığını anlatan Cirit, "Sahil güvenlik komutanlığımızın helikopteri ve Genekurmay Başkanlığımızdan da bir helikopter bölgeye inmek üzere. Onunla da çalışmayı devam ettireceğiz" dedi.

Cirit, Hopa'da Türk Kızılayının da dünden itibaren sıcak yemek dağıtımına başladığını anımsatarak, "Vatandaşlarımıza 4 noktada sıcak yemek sunuyoruz. İhtiyaç olan yerlerde sıcak yemek çalışmasını yürüteceğiz. Kayıplarımız var. Kayıplarımızla ilgili de sahil güvenlik, jandarma, profesyonel dalış ekipleri, AFAD ve AKUT ile bir çalışma yürütüyoruz. Kaybolan üç vatandaşımızla ilgili maalesef ümitlerimizi kesmiş durumdayız. Şu an için 11 kaybımız var" şeklinde konuştu.

Felaket nedeniyle 6 evin yıkıldığını, Arhavi ve Hopa'da yaklaşık 200 binanin oturulamaz hale geldiğini ifade eden Cirit, hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki tamamlanacağını sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs