En Sıcak Konular

Alınak, Öcalan'ın Şanlıurfa'ya naklini istedi

30 Eylül 2007 17:06 tsi
KARS Halk Meclisi adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazan Mahmut Alınak, “Bir çarmıhtan hiçbir farkı olmayan İmralı Cezaevi’ni kapatarak, Abdullah Öcalan’ı Urfa Cezaevi’ne nakletmeyi düşünmekte misiniz?”

İmralı Cezaevi ve F Tipi cezaevlerinin koşullarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Kars Halk Meclisi Sözcüsü eski milletvekillerinden Mahmut Alınak, “İmralı Cezaevi ile F Tipi cezaevlerinin, insanları ruhen ve bedenen tüketip bir enkaza çevirmek için dizayn edildiği bilinmektedir. Bu cezaevleri, Ortaçağ’ın karanlık zindanlarının elektrikle (beyaz ölümle) aydınlatılmış halidir” dedi. Alınak, mektubunda Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Bu cezaevlerinde kansız bir katliam gerçekleştirilmektedir ve bundan da Hükümetiniz ve devlet yönetimi sorumludur. Hem İmralı Cezaevi'nde, hem de F tipi cezaevlerinde Kürtçe konuşma yasağı tüm şiddeti ile sürmektedir. Kürtçe’nin akıllara durgunluk veren bu uygulama ile yasaklanmasını insani bulmakta mısınız? Kürtlerin ‘kardeş’ olduklarını söylemektesiniz. Kürtler kardeş ise, onların dilini yasaklamayı hangi vicdana, hangi hukuka sığdırmaktasınız? İmralı ve F tipi cezaevlerinde uygulanan dil yasağı cezaevinde olduğunuz günlerde size uygulansaydı, yani Türkçe konuşmanız yasaklansaydı acaba ne hissederdiniz? Kendinizi bir an için İmralı veya bir F tipi cezaevinde tutuklu olarak düşünürseniz, bu yasaklamaya tepkiniz ne olurdu?”

“İMRALI İNSANİ DEĞİL”

Adalet Bakanlığı genelgelerinin İmralı ve F tipi cezaevlerinde uygulanmadığını iddia eden Alınak, Abdullah Öcalan 9 yıla yakın bir zamandır İmralı’da tek kişilik bir hücrede tutulduğunu belirterek şöyle devam etti:

Bu izolasyon uygulaması insani midir? Siz bunca zaman İmralı’da tek kişilik bir hücrede tutulsaydınız acaba ne hissederdiniz? Gerek İmralı Cezaevi’nde ve gerekse F tipi Cezaevlerinde sürmekte olan insanlık dışı uygulamalar, öç almak değil midir? Öç almak günümüz çağdaş hukukun normlarına uymakta mıdır? Sayın Başbakan, siz ya da başka herhangi bir insan da İmralı ve F tipi cezaevlerindeki bu ilkel baskılara uğrasaydınız, biz o baskılara da karşı çıkardık. Çünkü haksızlık kime yapılırsa yapılsın, karşı çıkmak insan olduğunu söyleyen herkesin görevidir. Aksi halde bizim ilkel insanlardan hiçbir farkımız kalmazdı. Bir çarmıhtan başka hiçbir farkı olmayan İmralı Cezaevi’ni kapatarak, Abdullah Öcalan’ı Urfa Cezaevi’ne nakletmeyi düşünmekte misiniz?”

hürriyet



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs