En Sıcak Konular

'Yastık altı'na Türk Lirası yetişmiyor

28 Ağustos 2015 11:25 tsi
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, döviz büroları ile kuyumcu esnafının, birikimlerini bozdurmak isteyen vatandaşların taleplerine yetişmekte zorlandığını söyledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerde gram altın fiyatı ve döviz kurundaki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendiren vatandaşların yastık altı birikimlerini bozdurmak için döviz bürolarına ve kuyumculara akın ettiğini belirterek, "Özellikle son iki haftadır TL yetiştirmekte zorlanan döviz bürosu ve kuyumcu esnafı gün içinde hiç satış yapamıyor, sürekli döviz ve altın bozuyorlar" dedi.
 
Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel piyasalardaki Çin korkusu ve iç piyasalardaki erken seçim fiyatlamasının dolar kurunun 3 TL üzerine ve gram altın fiyatlarının 4 yılın zirvesi 111 TL'ye yükselmesini sağladığını anımsattı.
 
Dolar ve altın fiyatlarındaki bu tarihi zirveleri balon olarak gören küçük yatırımcının elinde ne var ne yoksa bozdurduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcıların, "Zaman zaman böyle fırsatlar çıkıyor biz de önceden almış olduğumuz yatırımlarımızı kar ederek bozduruyoruz" dediğini aktardı.
 
Memiş, gram altının fiyatı ile döviz kurundaki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendiren vatandaşların yastık altı birikimlerini bozdurmak için döviz bürolarına ve kuyumculara akın ettiğini dile getirerek, "Özellikle son iki haftadır TL yetiştirmekte zorlanan  döviz bürosu vekuyumcu esnafı gün içinde hiç satış yapamıyor, sürekli döviz ve altın bozuyorlar" diye konuştu.
 
"Seçim sonrası beklenmeli"
 
İslam Memiş, vatandaşların fiyatları iyi takip ettiğini ve uzmanların yorumlarını dikkate aldığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Şu an TL'ye geçmek için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Gram altın/TL 106 TL'ye kadar düşmüştü. Gram altında ilk destek seviyesi  olarak 105 TL'yi takip edeceğim. Orta vadede de 100 TL'nin altında bir gram altın fiyatı beklenmemeli. Gram altın fiyatının asıl hedefi ise 120 TL'dir. Bu fiyatı bu yıl göreceğimizi düşünüyorum. Bugünlerde yastık altında birikimini satan vatandaşlarımız seçim sonrasına kadar beklemeli. Seçim sonrası dolar kurunun 2,75 ve gram altının 100 TL olmasını bekliyorum."

aa


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,147 µs