En Sıcak Konular

HDP'li başkana suçüstü

28 Ağustos 2015 08:34 tsi
HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun, dağa terörist taşırken yakalandı. Silvan'da da halkı kışkırtan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek de gözaltına alındı.

HDP Ağrı Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun, otomobiliyle 2 kişiyi terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna teslim etmek için götürdüğü sırada suçüstü yakalandı. Dursun'un 04 DE 105 plakalı otomobili, Eleşkirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, rutin kontrolüne takıldı. Ancak "dur" ihtarına uymayan Dursun aracını polisin üzerine sürerek kaçtı. Otomobil Molla Süleyman köyü yakınlarında durdurularak, Dursun ve yanındaki M.Y ve B.Y. gözaltına alındı. M.Y ve B.Y. ifadelerinde Dursun'un kendilerini kandırarak dağa teslim etmek için götürdüğünü söyledi. Dursun, terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklıktan tutuklanırken M.Y. ve B.Y. "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

PROVOKATÖR GÖZALTINDA

DBP'nin Silvan ilçesindeki operasyonları protesto etmek için halka kepenk ve kontak kapatmaları yönünde yaptığı "yaşamı durdurma" çağrısıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Parti adına çağrıyı yapan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek gözaltına alındı. O çağrı sonrası belediye otobüsleri hizmete çıkmamış, esnafa kepenk kapattırılmıştı. Öte yandan "kepenk kapat" baskısı yapan 3 kişi, esnafa dağıtmak üzere yanlarında bulundurdukları 650 bildiriyle gözaltına alındı.

HAİNİN ELİNDE PATLADI

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı fırlatmak isteyen terör örgütünün şehir militanı A.B (14), bombanın elinde patlaması sonucu yaralandı. A.B.'nin bombayı tuttuğu parmaklarının tamamı koptu. Terörist, saldırdığı polislerin olay yerine çağırdığı ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ETEKLE SALDIRDILAR

Gaziantep Ocaklar Mahallesi'ndeki 25 Aralık Polis Merkezi'ne 3 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polisin karşılık vermesi sonucu kaçan teröristler geride otomobil ve saldırıda giydikleri etek ve maskeleri bıraktı. 34 HF 5518 plakalı otomobilde yapılan aramada 1 otomatik tüfek ve 1 lav silahı bulundu. Lav silahının tutukluk yaptığı için ateşlenemediği belirlendi.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bitlis Hizan ilçesi ve Şırnak kırsalında düzenlenen operasyonlarda 10 terörist öldürüldü. Dün Hizan merkezinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerden 6'sı öldürüldü. Çatışmada 4 asker de yaralandı. Şırnak Meyelan Tepe bölgesinde çıkan çatışmada ise 4 terörist öldürüldü. Militanların yanlarında 3 kaleşnikof, 1 roketatar ve 1 el bombası ele geçirildi.

BU İLK DEĞİL 24 KİŞİ TUTUKLANDI
 

ADANA: Seyhan ilçesinde 23 Ağustos'taki korsan gösteride, polise ateş açan Erkan A., Figen Ş., Doğan K. ve 1 kişi terör örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmaktan tutuklandı.

ERZURUM: Tekman ilçesinde de yapılan operasyonda ise 17 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARDAHAN: Önceki gün yapılan operasyonda deposunda çok sayıda silah ve mümimmat ele geçirilen M.A.T adlı zanlı PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklandı.
 
Sabah

 

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs