En Sıcak Konular

ASKİ: Başkentin şehir şebeke suyu tertemiz

30 Eylül 2007 15:54 tsi
ASKİ yetkilileri, barajlardaki su seviyesinin azalmasıyla sulardaki kirliliğin artacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ankaralıların bu şebeke suyunu gönül rahatlığı ile kullanmaya devam etmelerinde hiçbir sakınca yoktur” ded

Ankara’ya verilen şebeke suyunun barajlardan başlayarak abonelere ulaşana kadar tüm aşamalarda numuneler alınarak sürekli olarak tahlillerinin yapıldığını belirten yetkililer söz konusu iddiaların “bazı çevreler” tarafından ortaya atıldığını ileri sürdüler.

ASKİ yetkilileri, “Yaşanan kuraklık nedeniyle şehre su sağlayan barajlarda su seviyesinin düşmesinin bazı sağlık risklerini beraberinde getirebileceği” yönünde öne sürülen görüşlerin Ankara için geçerli olmasının mümkün olmadığı bildirdiler.

Ankara’da şu anda barajlarda yeterli suyun mevcut olduğunu açıklayan ASKİ yetkilileri, suyun barajlardan başlanarak abonelere ulaşıncaya kadar çeşitli noktalarda her gün tahlillerinin yapıldığını kaydederek şunları söylediler:

“Başkent’e su sağlayan barajlarda yeterli miktarda su mevcuttur. Bu suların kaynağı yüzey sularıdır (yağmur ve kar suları). Kentimize su sağlayan bu barajlardan günlük ham su numuneleri alınmakta ve ASKİ Merkez Laboratuarları’nda tahlil edilmektedir. Günlük yapılan bu analiz sonuçlarına göre barajlarda bulunan ham suyun içerisinde ağır metal bulunmamaktadır.

Baraj göllerinin değişik derinliklerinden ve dip çamuruna yakın kısımlarından numuneler alınarak test edildiğini ifade eden yetkililer yapılan analizlerde suyun dip çamuruna yakın kısımlarında bile su kalitesinin bozulmadığının tespit edildiğini açıkladılar.

“ANKARALININ YÜZDE 75-80’İ BU SUYU İÇİYOR”

Yetkililer, yaptıkları araştırmada Ankaralının yüzde 75-80’inin şehir şebeke suyunu içtiğini, bu nedenle suyun barajlardan başlayarak aboneye ulaşana kadar çok sıkı bir şekilde kontrol edildiğini belirttiler.

Sağlık bakanlığı yetkilileri ve ASKİ yetkililerinin ortak hareketiyle Ankara’nın her gün 30 ayrı noktasından su numunelerinin alınarak ASKİ’nin gelişmiş laboratuarında tahlil edildiğini belirten yetkililer, “Numunesi alınan bu sular hem bakteriyolojik açıdan, hem de kimyasal açıdan kontrol ediliyor. Bu nedenle herhangi bir sıkıntı olması söz konusu olamaz. Ankaralıların şebeke suyunu gönül rahatlığıyla kullanmaya devam etmelerinin hiçbir sakıncası yoktur” diye konuştular.

hürriyet



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs