En Sıcak Konular

Ukrayna'nın 4 milyar dolar borcu silindi

27 Ağustos 2015 17:06 tsi
Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk: "Düşmanlarımızın beklediği gibi Ukrayna iflas etmeyecek. Ukrayna borcunun bir kısmının silinmesi ve ödemelerin ertelenmesi konusunda kreditörlerle anlaştı"

Ukrayna'nın 19 milyar dolarlık dış borcunun yüzde 20'sinin uluslararası kreditörler tarafından silindiği ve toplam borcun yeniden yapılandırıldığı bildirildi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk düzenlediği hükümet toplantısında, kreditörlerin borcun yüzde 20'sine tekabül eden yaklaşık 4 milyar doları sildiklerini ve borç ödemelerinin 4 yıllık süreye ertelendiğini açıkladı.

Ukrayna Maliye Bakanı Natalya Yaresko ve ekibinin altı aydır kreditörlerle yürüttüğü görüşmelerde olumlu sonuç elde ettiklerini vurgulayan Yatsenyuk, "Düşmanlarımızın beklediği gibi Ukrayna iflas etmeyecek. Ukrayna borcunun bir kısmının silinmesi ve ödemelerin ertelenmesi konusunda kreditörlerle anlaştı" dedi.

Yatsenyuk ayrıca, Ukrayna'nın kredilerinin maliyetinin, kredi hizmetleri için devlet bütçesinden yapılan toplam giderleri aşmadığını vurguladı.

Ukrayna Maliye Bakanlığı, 12 Mart 2015'te borçların yeniden yapılandırılması amacıyla uluslararası kreditörlerle görüşmeye başlamıştı.

Ukrayna ve Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki işbirliği programı çerçevesinde, 2020 yılı için Ukrayna'nın toplam borcunun GSMH'sinin yüzde 71'ini geçmemesi ve 2019 yılında borcun maliyet oranının yıllık yüzde 10'dan az olması gerekiyor.

AA



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs