En Sıcak Konular

2015 Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

27 Ağustos 2015 15:18 tsi
Ek yerleştirme sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı için gözler ÖSYM'de. 2015 ek yerleştirme tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak.

LYS 2015 ek yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı.

İkinci kez üniversiteye giriş şansı yakalayan öğrenciler ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor. Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin ise ÖSYM'den henüz açıklama gelmedi.

Ek yerleştirme başvurularını 17-23 Ağustos tarihi arasında alan ÖSYM'nin ek yerleştirme sonuçlarını kısa bir süre içinde ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr'den açıklaması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI ÖSYM'DE

Peki üniversite adayları ek yerleştirme sonuçlarına nasıl ulaşacak? Ek yerleştirme sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr'den açıklanması ardından adaylar TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yaparak tercih sonuçlarına ulaşabilecekler.

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

Ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için adayların mutlaka ÖSYM Aday Şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezlerin listesini ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

EK YERLEŞTİRME TABAN PUANLARI NASIL BELİRLENİYOR?

ÖSYM’nin yayınladığı 2015 ÖSYS yükseköğretim kontenjanları ve yerleştirme başvuru kılavuzunda yer alan ifadede, ek yerleştirmede Tablo 4'teki lisans programları ile Tablo 3B'deki ön lisans programlarına, merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmiyor.

Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. ÖSYM ayrıca, Tablo 3A'daki sınavsız geçiş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlarına da ek yerleştirme yapılacak.

Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak. Meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara genel lise mezunlarının ve meslek liselerinin diğer alanlarından mezun olanların ilgili puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılıyor.

BOŞ KONTENJANLAR

Üniversitelerdeki lisans programlarına 417 bin 714, ön lisans programlarına 367 bin 236 aday yerleşti. Lisans programlarında 18 bin 770, ön lisans programlarında ise 20 bin 19 olmak üzere 38 bin 789 kontenjan boş kalmıştı. Devlet üniversitelerinin lisans programlarında 4 bin 437, ön lisans programlarında 9 bin 810, vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 7 bin 32, ön lisans programlarında 8 bin 291, KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarında 6 bin 181, ön lisans programlarında bin 903, yurtdışındaki üniversitelerin lisans programlarında bin 120, ön lisans programlarında 15 kontenjan boş kalmıştı.  

Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs