En Sıcak Konular

'Sümeyye Erdoğan iftira'sı için Davutoğlu'ndan çağrı

27 Ağustos 2015 13:09 tsi
'Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifi' iddiasını ortaya atan CHP'li Mahmut Tanal için, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Haddini bildirin' diye seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında CHP'li Mahmut Tanal'ın ortaya attığı ve Today's Zaman'ın da desteklediği  'Lazika İslam Emirliği tarafından Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu' iddiası için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Haddini bildirin' mesajı verdi.

AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti İletişim Merkezinin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Sayın Sümeyye Erdoğan'a yapılan hakaret tüm genç hanımlara yapıldı" dedi.

"SİZ BİLDİRMEZSENİZ BİZ HAD BİLDİRMEYİ DE BİLİRİZ"

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Bu milletvekilinin haddini siz bildirin. İnsanların aileleriyle, siyasilerin aileleri üzerinden oyunlara kalkışanların haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz" diye konuştu.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

"Sayın Kılıçdaroğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyorum.

"SİYASİ AHLAKSIZLIĞIN EN ÇARPICI ÖRNEĞİ"

Sümeyye Erdoğan’a dönük olarak yürütülen bu alçakça kampanya, siyasi ahlaksızlığın en çarpıcı örneğidir. Sayın Sümeyye Erdoğan sadece cumhurbaşkanımızın kızı değildir. Daha genç yaşında, ahlakıyla irfanıyla onurlu bir Türk hanımıdır. Ona yapılan hakaret, bütün genç hanımlara yapılmıştır. Nerede kadın hakları savunucuları? Nerede STK sözcüleri? Nasıl bir kara bulut çözmüş ki üstlerine, böyle ağır bir hakaret yapıldığında sessiz kalır. Sayın Kılıçdaroğlu ile son iki buçuk aydır görüşmeler yaptık. Ailelerimizden bahsettik. Şimdi kendisine sesleniyorum. Bu milletvekilinin haddini siz bildirin.

İnsanların aileleriyle, siyasilerin aileleri üzerinden oyunlara kalkışanların haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz.

"HEPİMİZ İNSANIZ"

Şimdi bu ağır sorumluluğu bir taraftan yürüteren, ben Kılıçdaroğlu’nun çocuklarından birine hakaret edilirse şuradan söylüyorum, ilk ben savunacağım. O gün konuştuğumuzda, bizim hayatımızdan nasıl etkilendiklerini karşılıklı olarak dile getirmiştik. Peki bizim için geçerli olan sayın cumhurbaşkanımız ve Sümeyye Erdoğan için geçerli değil mi? Rakip siyasi partilerin genel başkanları olabiliriz ama hepimiz insanız, hepimiz insanız, hepimiz insanız.

"HEPİMİZ SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ"

Bütün genel başkanlara sesleniyorum. Gelin hep beraber siyasi ahlak dersini birlikte yapalım. Kılıçdaroğlu’ndan beklentim bu konuda sesini yükseltmesidir. Önemli olan onurlu Türk hanımlarının bir hakarete maruz kalması. Hepimiz sesimizi yükseltmeliyiz."

TANAL TWITTER SAVUNMASI: SOYSUZ AK TROLLER BENİ LİNÇ ETMEYE KALKIYORLAR

Soysuz Ak troller ve seçim öncesi yerini garantiye almak isteyip Erdoğan'a yaranmaya çalışan, mecliste uyuyup elini kaldırıp indirmekten başka hiçbir şey yapmayarak bu milletin çektiği sıkıntılara göz yuman bazı fırsatçı siyasetçiler beni kendi havuz medyalarında sosyal medyada linç etmeye kalkıyorlar.

"ÖLMÜŞ HACI ANA BABAMA SÖVEN LER AHLKA VE ŞEREFTEN BAHSEDİYORLAR"

Sabah akşam, ölmüş hacı ana babama söven, milletin kanını içerek beslenen, başka partilerin yöneticilerinin ailelerine hakaret eden, küçük kız çocuklarına tecavüz edilmesine göz yuman, kendisinden başka herkesi ahlaksız bilip türlü ahlaksızlığı yapan, bu ülkenin sanatçılarını, askerlerini, gençlerini, aydınlarını, geleceğini, onurunu hapislere atan terörist ilan eden ama gerçek teröristlerle kol kola gezenler, bu ülkenin kadınlarını saçlarından sürükleyen, gülmesine, yapacağı çocuğa giyimine, konuşmasına karışan, sen sus diyen, her türlü ahlaksızlığı sapıklığı kendisinde hak bilen kişiler kendi kan emici dürtüleriyle ahlak ve şereften bahsediyorlar.

Bugün bunu yapanlar halk değil halkın üzerine yapışmış kan emici yaratıklardır ve bana yapılan bu iğrenç linç kampanyası ile karaktersizlikte seviye atlamışlardır. Uğur Mumcu'nun dediği gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkan bu paralı askerlere sözüm,

1) Soru önergemde Sümeyye Erdoğanın adı bile geçmemektedir.

2- Basına verdiğim haberin başlığı "Türkiye'nin kuzeydoğusunda islami terör tehdidi”dir.

3- Söz konusu örgüt liderinin kendi internet sitesinden yaptığı açıklamalar bana mal edilmeye çalışılmaktadır.

4) Kendi vatandaşını kendi milletvekilini yerden yere vurup radikal örgüt liderine arka çıkmak laf ettirmemek ancak sizin fıtratınızda vardır.

Devletin milletin kesesinden aldıkları maaş ile kendilerine muhalefet eden herkese sorgusuz hakaret eden satılık insanlara laf anlatmak yersiz ve zaman kaybı. Benim lafım yüce milletimize, 1 Kasım'da doğacak güneş ile milletimizin sırtına yapışan bu karanlık kan emici yaratıkları günyüzüne çıkartıp tarihe diri diri gömeceğiz. Sabırlı olun, güçlü durun, hangi pisliği akıtırlarsa akıtsınlar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

SÜMEYYE ERDOĞAN HAKKINDAKİ BU İDDİA NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a Lazika İslam Emirliği tarafından evlilik teklifi yapıldığı iddiasını yayan CHP'li Tanal ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'a tepki yağdı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tarafından ortaya atılan ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sosyal medyada desteklenen Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddia çeşitli kadın derneklerince yapılan açıklamalarla da kınandı.

TODAY'S ZAMAN DA DESTEKLEMİŞTİ

Gülen cemaatinin İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesi de haberi vererek Tanal'a destek verdi.

"AHLAKSIZ SALDIRI"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Lazika İslam Emirliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiayı çirkin ve ahlaksız bir saldırı olarak niteledi.

İslam, twitterdan yayımladığı mesajında "Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Herkesi kadın haklarına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

"İFFETSİZLİK VE NEFRET SUÇU"

Sümeyye Erdoğan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından yapılan açıklamada, "Bu akıl ve izan yoksunu kişilerin ve bu tür haberlerin nezdimizdeki karşılığı; ahlaksızlık, acizlik, zayıflık, iffetsizlik ve nefret suçudur" denildi.

Açıklamada ayrıca bu iddia ortaya atanlar hakkında hakkında her türlü yasal işleme başvurulacağı belirtildi.

KADEM Başkanı E. Sare Aydın Ylımaz da yayımladığı twitter mesajında, "Sümeyye Hanıma yapılan saldırı şiddetin bir türüdür. Bu itibarsızlaştırma çalışmasına tüm kurum ve kuruluşlar tepki göstermelidir" dedi.

Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs