En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan flaş Tuğrul Türkeş açıklaması

27 Ağustos 2015 12:27 tsi
Başbakan Davutoğlu, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) ödül töreninde önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Tuğrul Türkeş'e bakanlık teklifini kabul ettiği için teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İletişim Merkezinin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'nde erken seçim ve bakanlık teklifi hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, bakanlık teklif ettiği MHP'li Tuğrul Türkeş hakkında "Bakanlık teklifime 'Evet' diyen sayın Tuğrul Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakını gösterdiği için sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle görüştüğümde de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına sahip olup olmayanları da ortaya koyar" dedi.


Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Eskiden vatandaş sadece seçimlerde aranır, destek alındıktan sonra unutulurdu. Vatandaşlar milletvekileriyle görüşmek için aracı koyarlar, küçük bir istek iletmek için bile aracılarla günlerini haftalarını geçirirlerdi. Büyük hareketler çığır açıcı özellikleriyle kendilerini gösterirler. Bizim gönlümüz halk için atar ve halk için çalışır.Halkla bağ kuramayanların yürekleri zayıftır.

"HİÇBİR PARTİ AK PARTİ GİBİ OLAMADI"

CHP'ye bakıyoruz 100 yıllık geçmişe sahip. Hiçbir parti kısa süre içerisinde AK Parti gibi; 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 5 Meclis Başkanı çıkarmadı. Cumhurbaşkanımıza tekrar yaptığı öncülük ve liderlik için teşekkür ediyoruz, Allah yardımcısı olsun. Allah'ın izniyle daha nice devlet adamları bu kadrolar içerisinden yetişecek ve milletin kaderine hakim olacak.

"BİZİ KİMSE ENGELLEYEMEYECEK"

Önümüze çıkardıkları engellerle hızımızı kesmeye çalıştılar ama hızımızı kesemeyecekler. Bu vefa partisi yoluna kararlılıkla devam edecektir. Biz erdem, irfan ve ahlak hareketiyiz. Bu hareketi kimse engelleyemeyecek. Bizim dava arkadaşlığımıza zerre zarar veremezsiniz.

"TÜRKİYE'Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYACAĞIZ DEMİŞTİM"

7 Haziran sonrasında kritik bir süreçten geçiyor. Bu kürsüden yaptığım değerlendirmede milletimizin aldığı karar üstünde karar olmadığını ve şu taahhütte bulunmuştum Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız demiştim. O günden bugüne TBMM'de oluşan kritik tabloya rağmen Türkiye'de herhangi bir yönetim boşluğunun olmamasına önem verdik. O günden bugüne ülkemizin huzuru için ne karar almak gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden aldık. Son 30 yılın en kapsamlı terör operasyonlarına başladık.


"IŞİD VE KANDİL'E BEDEL ÖDETTİK"

Bu operasyonları AK Parti'nin seçim çalışması gibi gösterenlere sormak istiyorum; 7 Haziran'dan sonra kim saldırıları başlattı? Kim Adıyaman'da askerimizi şehit etti, kim polislerimizi alçakca şehit etti? Kim Suruç'ta 32 vatandaşımızı katletti? Kim savaşı başlattıysa biz Türkiye'nin huzuru için bedel ödetmeye hazırız. IŞİD'e bedel ödettik, PKK'ya da Kandil'de bedel ödettik, ödetmeye de hazırız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için atılacak adımları atacağız.

"4,5G İHALESİNDE DEVLETİN KASASINA 13,2 MİLYAR LİRA"

Türkiye'de ekonomik kriz beklentisi içinde olanlar dünkü hamleyle şaşkınlığa düştüler. Dün yapılan 4,5G ihalesiyle 13,2 milyar lira devletin kasasına girdi.

"TÜM FORMÜLLERE 'HAYIR' DİYEN BAHÇELİ'DİR"

Hükümeti kurma görevini aldıktan sonra açık, şeffaf görüşmeler yaptık. Bize koalisyon teklifi yapılmadı demek doğru değildir. CHP ile görüşmelerde hedefe ulaşılamayınca, sayın Bahçeli ile yaptığımız 4 teklife daha teklifi yapmadan hayır diyeceğini ifada etmiştir. Meclis içinde olabilecek tüm formüllere 'hayır' diyen sayın Bahçeli'dir. Bütün ihtimallere sadece 'hayır' demiştir. Ben sayın Bahçeli'den hayırlı işler beklerdim ama sürekli hayır demesini beklemezdim.

"SEÇİM KARARI SONRASI FIRTINALAR KOPTU"

45 gün doldu, sayın cumhurbaşkanı erken seçim TBMM Başkanı ile istişare ederek erken seçim kararı aldı. Birden fırtınalar koptu. Sanki her çabamıza hayır diyen kendileri değilmiş gibi anayasanın hükmünün uygulanmasına karşı çıktılar. Arkadaşlar bu Anayasa'yı biz yazmadık. 114 ve 116 ne der? Eğer TBMM'den bir hükümet çıkmamışsa, 45 gün içinde gerçekleşmemişse bunlar erken seçime gidilir.

"AK PARTİ SİYASİ HİLEYE BAŞVURAMAZ DEDİK"

Madem cumhurbaşkanımızın böyle bir karar almasını istemiyordunuz niye birlikte bir çözüme evet demediniz? Ağzımızdan diğer siyasi parti genel başkanlarını rencide eden bir söz çıkmamıştır. Diğer siyasi parti mensuplarını rahatsız edecek tek bir söz kullanmamışızdır. Ne senaryolar yazdı gazeteler, TBMM Başkanı seçileceği zaman. AK Parti hiçbir zaman siyasi hileye başvurmaz dedik.

"BENİM AĞZIMDAM DUYDUNUZ MU HİÇ!"

Bahçeli'ye ayrılırken yine dedim, 'sizin adınıza hiçbir şeyi yanlış söylemek istemem' dedim. "Şunları şunlara hayır dediniz, teyit ediyor musunuz" dedim. Evet dedi. Ne dediler, bizi aramayın telefonlarımız kapalı dediler. Bizi aramayın görüşmeyiz dediler. Benim ağzımdan hayır dedikleri için sayın Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'nu aramayacağım diye bir söz duydu mu kimse?

"YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLMEYECEK DENDİ"

Millet şahit. Daha pazar gününden itibaren bizi ve vekillerimizi aramasınlar. Yüz yüze görüşülmeyecek dendi. Biz siyasi nezaketi biliriz. Biz eğer bu sözler sarf edilmemiş olsaydı benim niyetim öncelikle dört siyasi partinin genel başkanına, birlikte oturalım erken seçim hükümetini müzakere edelim demekti.

"TELEFONLARIMIZ VE KAPIMIZ KAPALI DENDİ"

Olmayacaksa her biriyle ikili görüşme yapmaktı. Ya da telefon görüşmesi yapmaktı. Ama yapılan açıklamaları herkes biliyor. Telefonlarımız kapalı, kapılarımız kapalı. Sadece rencide edileceğimi bile bile telefon etmemi kim bekleyebilir? Arkadaşlar onların telefonları kapıları değil, gönülleri kapalı gönülleri.

"OYUN ŞUYDU: AK PARTİYLE..."

Anayasa hükümet kurulması talimatını veriyor. Oyun şuydu. AK Parti bir başka partiyle baş başa gelecek, seçim boyu bunu istismar edecekler. Böyle istismar hesaplarıyla yola çıkanlara millet yüz verir mi? Bütün bu tablo ortaya çıkınca, arkadaşlar hiçbir yola ben üzerinde derinlemesine çalışma yapmadan çıkmadım.


"ANAYASA ÖNCE PARTİLERE TEKLİF EDECEKSİNİZ DİYOR"

Anayasa diyor ki, partililere teklif yapılır. 114-116 bölümü açık. Eğer partililere teklif yapılmazsa, grubu bulunan partiler oranları nispetinde TBMM tarafından tarafımıza bildirilir, biz de teklifte bulunuruz. TBMM'den yazıyı aldık. Hangi partiye kaç bakanlık düştüğü... Biz bu teklifi yapmazsak, zaten bağımsız atayamayız. Anayasa önce partililere teklif edeceksiniz, onlar hayır derse bağımsız atayacaksınız diyor.

"KENDİ VEKİLLERİNE BASKI YAPANLAR..."

Ben istemez miydim bu isimleri genel başkanlarla müzakere edeyim... Başbakanlık teklifine evet diyenler onursuzdur gibi, kendi vekillerine baskı yapanlar TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Biz böyle bir şey söylemeyiz. Milletten onay almış her vekil, siyaseten bize karşı duruşa sahip olsa dahi, onurludur. Ama onlar böyle davranmadı. Baskı oluşuyordular. Kabul ederseniz, ahlaksız siyasete ortak olursunuz dediler.

"GÜNEŞ MOTEL GİBİ ÇİRKİN BENZETMELER YAPTILAR"

Güneş motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Bunu yapanlara sesleniyorum, onu kimin yaptığı belli. Güneş motel CHP'nin bir ürünüdür. Rahmetle anıyorum sayın Ecevit’i ama. Onun genel başkanlığında Güneş motel yaşanmıştır.

Bu çerçevede, isimlerden herkesin göreceği gibi 550 vekil arasında bakanlığı hakkında yerine getirecek isim vardır belki. Tecrübesiyle birikimiyle isimlere ağırlık vermeye çalıştık. Hiçbir partinin içişlerine karışmadık, karışmayacağız. AK Parti'nin içinde bir sürü dedikodu çıkaracak şekilde kampanya çıkarmaya çalışanlar bilsinler ki buna asla zemin vermeyiz. Bu teklifleri dün yaptık. Hepsine teşekkür ediyorum, cevap vermiş olanlara. Kabul edip etmemek onların iradeleridir.

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,290 µs