En Sıcak Konular

Erdoğan: Terörün son çırpınışları

30 Eylül 2007 15:07 tsi
Başbakan Erdoğan, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Beşağaç köyünde bir yolcu minübüsü teröristler tarafından taranarak 12 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyı kınadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 62. Genel Kurulu'na katılmak üzere 20 Eylül'de gittiği ABD'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Başbakan Erdoğan'ı taşıyan özel uçak “ANA”, saat 11.55'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Egemen Bağış ve Edibe Sözen'de Ankara'ya geldi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, 'Beytüşşebap saldırısının mücadeleyi kesintiye uğratamayacağını' söyledi. Erdoğan, ““Bu tür saldırıların teröristlerin şu andaki son çırpınışlarının da işareti olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ankara Esenboğa Havaalanında açıklama yapan Erdoğan, ziyareti sırasında ABD’de 30’a yakın ikili görüşme yaptığını belirterek, “Bu çerçevede Portekiz, İspanya, İsveç, Endonezya, Avusturya, Fransa, İtalya, Almanya, Slovenya, İsrail, Karadağ, Arnavutluk, İran, Gürcistan, Katar ve Malezya’nın devlet ve hükümet başkanları ile görüştüm. Temaslarda bölgesel ve küresel gündemin üst sıralarında yer alan konularını ele aldık” dedi.

Türkiye’nin 2009–2010 yılı BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği’ne aday olduğunu hatırlatan Erdoğan, görüşmelerde tekrar bu konuyu gündeme getirdiklerini söyledi.

Erdoğan, Sözde Ermeni Soykırımı konusundaki gelişmelerle ilgili Eski Dışişleri Bakanlığının 8 tane yazdıkları mektup olduğunu ifade ederek, “Bu mektupla bizlere haksızlık yapıldığı konusundaki yaklaşımları, aynı şekilde 3 tane Eski Milli Savunma Bakanın yazdıkları mektup var. Bunları ilettim” diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİN SON ÇIRPINIŞLARI”

Yurtdışında olduğu sırada Beytüşşebap’ta gerçekleştirilen saldırıya da değinen Erdoğan, bu konudaki kararlılığın kesinlikle sona ermeyeceğine dikkat çekti. Bu tür saldırıların mücadeleyi kesintiye uğratamayacağını vurgulayan Erdoğan, aynı kararlılıkta, terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, “Bu tür saldırıların teröristlerin şu andaki son çırpınışlarının da işareti olduğuna inanıyoruz. Kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Başbakan Erdoğan, 20 Eylül'de başlayan ABD ziyaretinin ilk bölümünde Washington'da ailesini ziyaret ederek bu kentte yaşayan Türklerle bir araya gelmişti.

ABD ziyaretinin ikinci etabında ise Başbakan Erdoğan, BM 62. Genel Kurulu'na katılarak, aralarında ABD, Fransa, Irak, Almanya'nın da bulunduğunu 30 civarında ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile görüşmeler yapmıştı.

Erdoğan'ın, New York'ta bulunduğu sürede BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile de iklim değişikliği temalı “Elimizdeki Gelecek: İklim Değişikliğinde Liderlik Konusu” başlıklı yüksek düzeyli toplantıya da katılarak bir konuşma yapmıştı.

“Dış İlişkiler Konseyi” adlı düşünce kuruluşuna hitap eden Erdoğan, “Clinton Küresel Girişimi Toplantısı” kapsamında da “Çok Etnili Küresel Bir Toplum İnşası” konulu panele katılmıştı.

Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretinde New York Borsası'nın seans açılışını yapmış, ayrıca Coca Cola şirketinin onuruna verdiği akşam yemeğinde ise iş çevreleriyle bir araya gelmişti.

HABER7COM
 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs