En Sıcak Konular

MHP'li Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

26 Ağustos 2015 17:40 tsi
MHP'li milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için kendisine sunduğu bakanlık teklifini kabul etti.

MHP'li milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için kendisine sunduğu bakanlık teklifini kabul etti.

Bakanlık teklif edilen isimlerden yanıtlarını yarın yani 27 Ağustos 2015 perşembe günü saat 18.00'a kadar yazılı olarak bildirmeleri istendi. Geçici hükümette MHP'de bakanlık teklifi yapılan Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun MHP'den istifa ettiğini açıklaması ve Meral Akşener'in de teklifi reddetmesinin ardından Ankara vekili Tuğrul Türkeş teklifi kabul ettiğini açıkladı.

BAHÇELİ'Yİ BUNA NE DİYECEK?

Ahmet Davutoğlu 'nun MHP 'den teklif yolladığı isimler Devlet Bahçeli 'yi kızdıracak kişiler oldu. Davutoğlu 'nun teklifte bulunduğu isimlerden Tuğrul Türkeş 'in ismi ise Deniz Baykal'ın Saray'a çıkmasının ardından gündeme gelmişti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN VEKİL TÜRKEŞ MİYDİ?

Türkeş'in Erdoğan ile görüşen MHP'li vekil olduğu öne sürülmüş Türkeş bu iddiayı yalanlamıştı.


TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs