En Sıcak Konular

Vergi iadesi yeniden yapılanıyor

30 Eylül 2007 11:41 tsi
Gelir İdaresinin merkez ve taşra teşkilatı, mükellefe etkin ve hızlı hizmet sunulması ile daha etkin denetim için yeniden yapılanıyor.

Gelir İdaresinde 2009 yılı sonuna kadar uygulamaya konulacak çalışmaların yer aldığı "Stratejik Plan"da personel uygulamaları ve uluslararası ilişkiler konusundaki faaliyetlere yer verildi.

Değişimin temel direğini oluşturan insan kaynağını doğru şekilde seçmenin, onları uygun birimde görevlendirmenin ve performansını arttırmanın en öncelikli konu olduğu belirtilen plana göre, bu amaçla kurumda öncelikle İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurulacak.

Çalışanlar için de Performans Ölçme ve Değerlendirme Sistemi uygulamaya konulacak. Bu çerçevede de insan kaynakları planlaması yapabilmek için kurumu hedeflere ulaştıracak personel ihtiyacı tespit edilecek.

Mevcut vergi dairesi personeli de, mükellef ve mükellefle ilgili ekonomik olaylara hakim olacak şekilde uzmanlaştırılacak.

Merkez ile taşra teşkilatı arasındaki koordinasyon artırılarak, iş süreçleri daha etkin hale getirilecek. Kurumun performansını ölçeme ve değerlendirmeye yönelik bir sistem devreye girecek.

Stratejik Planda İdarenin daha iyi hizmet sunmasına dönük diğer unsurlar da şöyle sıralandı:

-Mükelleflerin idareye güvenini artırmak için uluslararası uygulamalar çerçevesinde ve kamu görevlileri için belirlenmiş etik kurallarla uyumlu olacak şekilde "Gelir İdaresi Çalışanları Etik Standartları Bildirgesi" hazırlanacak.

-İdarelerin Kanunlara uygun faaliyet göstermesi, her türlü mali karar ve işlemlerde usulsüzlüğün ve yolsuzluğun önlenmesi, zamanında düzenli ve güvenilir rapor ve bilgi edinilmesini sağlamak amacıyla İç Kontrol Sistemi kurulacak.

-İhtiyaçlara cevap verilebilmesi için mükellef grupları esas alınarak A, B, C ve D standart tiplerinde "İhtisas Vergi Daireleri" oluşturulacak.

-İhtilaflı işlerle ilgili her türlü çalışma, Hukuk ve İhtilaflı İşler Grup Müdürlükleri aracılığıyla tek merkezden gerçekleştirilecek.

-Merkez ve taşra teşkilatının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde "Yönetim Bilgi Sistemi" kurulacak.

-Vergi yükümlülüklerine uymayanları, bilgi teknolojisinden yararlanarak tespit etmek için Veri ambarı oluşturma ve denetlenecek mükelleflerin risk analizine dayalı olarak seçimini sağlayacak sistemi kurma çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak.

-Güvenli veri iletişim yöntemleri ve teknolojileri belirlenecek. Bilginin ve bilgi değişiminin korunabilmesi için gerekli kimlik denetimi ve yetkilendirme işlemleri yapılacak.

-Mükellefle yüz yüze çalışan personele, insan ilişkileri ve etkili iletişim konusunda eğitim verilecek.

-Gelir İdaresi, Avrupa çapında örnek bir idare haline getirilecek. 2010 yılında Avrupa Kalite Ödülüne aday olunacak.

dunyabulteni



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,402 µs