En Sıcak Konular

Hükümetten Kanadoğlu'na tepki

30 Eylül 2007 11:32 tsi
Bakan Şahin'den Yargıtay eski Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun "Yeni Anayasa girişimi sivil darbedir" şeklindeki sözlerine sert tepki: "Kanadoğlu benim muhatabım değildir."

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "PKK çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Masum insanları öldürdü." dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği (AB) adalet bakanları ve içişleri bakanları toplantılarına katılmak üzere dönem başkanlığını yürüten Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Bakan Şahin Lizbon'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Şahin, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK terör örgütü saldırısı sonucu 12 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, "Yıllardır suyu olmayan bir köye su götürmek için çalışan ve bu çalışmadan dönen vatandaşlarımız PKK tarafından tarandı. Allah rahmet etsin. Böylece, PKK çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Masum insanları öldürdü. Bu masum insanlar kamu hizmeti götürürken katledildi. Demek ki PKK terör örgütünün ne bölgeye ne de haklarını savundukları bölge halkına hiçbir faydası vardır. Sadece onlara zarar veriyorlar. İnanıyorum ki bölge halkı da bunun farkındadır." şeklinde konuştu.

-"KANADOĞLU MUHATABIM DEĞİL"-

Yargıtay eski Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun "Yeni Anayasa girişimi sivil darbedir" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bakan Şahin tek cümleyle cevap vererek, "Kanadoğlu benim muhatabım değildir." dedi.

Bakan Şahin, katılacağı toplantılar hakkında da bilgi aktardı. Önümüzdeki pazartesi ve salı günleri düzenlenecek adalet bakanları toplantısına katılacağını ifade eden Şahin, toplantıda iki başlığın ele alınacağını söyledi. İlk başlığın "elektronik adalet" (e-adalet) olduğunu aktaran Şahin, bilişim teknolojisinin yargı hizmetlerinde de kullanılmasını amaçlayan çalışmaların AB üyeleri ve aday ülkelerde hangi noktada olduğunun ortaya konulacağını ve iyi örneklerin de irdeleneceğini kaydetti. AB'nin bu konuyu üç dönemdir gündeminde tuttuğunu belirten Şahin, Türkiye'nin 'Ulusal Yargı Ağı Projesi'yle (UYAP) e-adalet konusunda ciddi ilerleme kaydettiğini ifade etti.

İkinci başlığın ise çocukların korunması olduğunu anlatan Adalet Bakanı, dünyada çocuklara yönelik suçların gittikçe arttığını vurguladı. Her yıl ortalama 1 milyon çocuğun kaçırıldığını, suça alet edildiğini söyleyen Şahin, toplantıda çocuklara yönelik suçların nasıl önleneceğinin tartışılacağını belirtti. Bakan Şahin, 1980 Lahey Sözleşmesi'nin uygulamalarının bir kez daha gözden geçirileceğini ifade etti.

Bakan Şahin ardından içişleri bakanları toplantısına da katılacağını, burada ise terörün önlenmesi ve sınır yönetiminde yeni teknolojilerin uygulanması konularının ele alınacağını aktardı.

Şahin daha sonra Strazburg'a geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşlik edeceğini sözlerine ekledi.

haber7



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs