En Sıcak Konular

Davutoğlu'nun Alevi kanaat önderleri ile toplantısı

24 Ağustos 2015 17:04 tsi
Toplantıya katılan Hızır Nebi Düzgün: "(Alevi danışman önerisi) Alevi kültürüne hakim olan ve bugüne kadar taşıyan da ocaklar olduğu için, ocaklardan birinin danışman olarak atanması en doğru yöntem olacaktır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Alevi kanaat önderleri ile yaptığı toplantıya katılan Baba Mansur Ocağı'ndan Hızır Nebi Düzgün, Davutoğlu'na Alevi bir danışman önerilmesine ilişkin, "Alevi kültürüne hakim olan ve bugüne kadar taşıyan da ocaklar olduğu için, ocaklardan birinin danışman olarak atanması en doğru yöntem olacaktır" dedi.

AA muhabirine toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Düzgün, Davutoğlu'na Alevi bir danışman atanmasını bütün Alevilerin talep ettiğini kaydetti.

Danışman atandığı takdirde hükümet ile Alevi camiası arasında daha iyi bir bağ olacağına inandığını vurgulayan Düzgün, şöyle devam etti:

"Aleviler daha iyi ifade edilir. Çözüm önerileri sunulur. Kaynaşma sağlanır. Yani Alevilerin temsilcisi olur. Bu tabii ki şahsi düşüncemiz. Danışmanın ocaklardan olması gerekir. Çünkü bu değerleri bin yıldır bu topraklara ocaklar getirdi. Bu kültüre hakim olan ve bugüne kadar taşıyan da ocaklar olduğu için ocaklardan birinin danışman olarak atanması en doğru yöntem olacaktır. Bence bu kişi inanç önderi olmalı. Konuya hakim olan odur. Kendi içimizde yetişse, ocak kültürünü alsa akademisyen de olurdu ama şu an yok."

- "Çözüm noktası için önemli"

Sultan Süceattin Dergahı'ndan Mehmet Demirtaş ise Davutoğlu'na Alevi bir danışman atanmasının, sorunların iletilmesi ve çözüm noktasında önemli olacağını belirtti.

Şahsi düşüncesinin danışman olarak inanç önderi Hüseyin Dedekargınoğlu'nun atanması yönünde olduğunu anlatan Demirtaş, "Alevi danışman olması fevkalade olumlu ve birleştirici olur. Ocaklardan gelen birinin temsilci olmasının Alevileri temsil açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Danışman ocaklardan olmalı. Ocak dedelerinden olmalı" diye konuştu.

Celal Abbas Ocağı'ndan Fethi Erdoğan, Davutoğlu ile yapılan görüşmelerde Alevilerin sorunlarıyla ilgili önerilerde bulunduklarını ve çözüm bekleyen konuları konuştuklarını aktardı.

Toplantıda Alevi danışman konusunun da gündeme geldiğini anlatan Erdoğan, "Bizim arzularımızı dile getirmek için böyle bir şey önerdik. Bir şeyler konuşulacak, bir şey yapılacaksa danışman, aracı olsun diye düşündük. Orada toplantıya da katılan Hızır Nebi Düzgün ismi önerildi. Başbakan da 'olabilir, başkasını da önerebilirsiniz' dedi. Hüseyin Dedekargınoğlu toplantı da yoktu. Belki onu da önerebilirdik" ifadesini kullandı.

Sarı Saltuk Ocağı'ndan Ali Ekber Yurt ise Alevi danışman teklifini, sorunların hükümete doğru bir şekilde iletilebilecek güzel bir talep olarak gördüğünü bildirdi.

Alevilerin en büyük sıkıntısının "doğru bilgi aktaran köprü" bulunmaması olduğuna işaret eden Yurt, "Milletvekilimiz yok. Alevi bürokrat yok. Makul ve mantıklıydı. Olması da gerekiyor. Çok makul ve samimi buldum. Davutoğlu, 'siz hemen söyleyin, kabul edeyim' dedi. Benim önerim eski Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ. Hızır Nebi Düzgün ismi de toplantıda geçti" dedi.

Davutoğlu, geçen hafta sonunda Çankaya Köşkü'nde Alevi kanaat önderleriyle bir araya gelmişti. Toplantıda bazı dedelerin "Alevi bir danışmanınız neden olmasın?" sorusuna Davutoğlu'nun "Aranızdan bir kişiyi önerin, ben hemen o kişiyi danışman olarak atayayım" yanıtını verdiği belirtilmişti.

AA



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs