En Sıcak Konular

Salih Müslim'den kritik 'Suriye' açıklaması

24 Ağustos 2015 14:30 tsi
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye'den ayrılmayı hedeflemediklerini açıkladı.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’den ayrılmak şeklinde bir hedeflerinin olmadığını vurgulayarak, "Suriye’nin parçasıyız" dedi.

Sputnik Türkiye'ye yaptığı açıklamada, 'Suriye’de tampon bölge kurulacağı'na ilişkin söylemler için "Tampon bölgeyi kimse kabul etmiyor. Sadece Türk basınında yer alan bir konu. Bölgedeki güçlerin bu durumdan haberi yok. Türkiye’nin tampon bölge kuracağını düşünmüyorum. Zaten tek taraflı böyle bir girişim kabul edilemez. Kimse kabul etmez. Sadece biz değil, bölgedeki güçlerin hiçbiri kabul etmez. Ne Kürtler ne Araplar ne Türkmenler böyle bir girişimi kabul eder. Tek taraflı bir tampon bölge girişimi olursa, bu ‘işgal’ anlamına gelir." dedi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER ŞUANDA DURGUN"

Türkiye’yle ilişkileri için "şu anda durgun" diyen Müslim, "Türkiye bizim komşumuz, ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ediyoruz. Komşuluk görevleri neyse, iyi ilişkiler de birbirini anlayarak gerçekleşir. Biz bunu istiyoruz. Halklarımız ne isterse biz öyle yapacağız." diye konuştu.

İşte Müslim'in o açıklamaları:

"IŞİD İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE BİZE DESTEK VERMEDİ"

Şimdiye kadar IŞİD ile mücadelede Türkiye bize herhangi bir destek vermedi. Bilmiyorum ilerde ne olur. Koalisyonla Türkiye’nin anlaşması var. İncirlik konusunda da görüldüğü gibi, Türkiye’nin koalisyon güçleriyle bir anlaşması var. Umarız, Türkiye, IŞİD’in kendisi için de tehdit olduğunu anlar. Zaten IŞİD, Türkiye’ye karşı açık açık tehditler savuruyor. Türkiye şimdiye kadar bizimle koordineli çalışmadı. Bölgedeki en etkili güç YPG olduğu halde, Türkiye bundan kaçındı.


SURİYE DEVLETİ İLE PYD İLİŞKİSİ

Suriye’den ayrılmayı düşünmüyoruz. Bizim burada kurduğumuz sistem, gelecekteki Suriye’nin bir parçasıdır. Biz Suriye’de merkeziyetçi olmayan bir sistem istiyoruz. İşte bizim bölgelerimize kurduğumuz sistem geleceğin Suriyesinde bir modeli olabilir. Bu sistem Suriye’nin tamamında kurulabilir. Biz Suriye’nin bir parçasıyız.

YPG'NİN IŞİD'E KARŞI İZLEDİĞİ YOL

Halk örgütlü olduğunda, kendisini savunabilir. O zaman IŞİD bir şey yapamaz. IŞİD’in güçlendiği yerlere baktığımız zaman, halkın örgütlü olmadığı yerleri görüyoruz. IŞİD buraları rahatlıkla ele geçiriyor. IŞİD’in ele geçirdiği yerlerdeki güçler, halka güvenmiyor. Biz ise kendi bölgemizde halkımıza güveniyoruz. Halk bu durumda kendisini savunabiliyor. Kurduğumuz sistem, halkın özgücüne dayanıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bütün Kürt güçleri bizim kardeşimizdir. Türkiye’de barış sürecinin başarılı olmasını, barışın sağlanmasını istiyorduk. Bu bizim de yararımza olur. Türkiye ne kadar istikrarlı olursa biz de bundan olumlu etkileniriz. Bizim bakışımız budur. Umarım, önümüzdeki günlerde tekrar anlaşma sağlanır ve barış süreci yeniden başlar.

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs