En Sıcak Konular

Çatışmaları bir yıl önce örgüt başlattı

24 Ağustos 2015 09:04 tsi
Çatışmaları bir yıl önce örgüt başlattı AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, terör örgütünün son zamanlarda geliştirdiği “öz yönetim” taktiğinin tamamen “halkla devleti karşı karşıya getirme projesi” olduğunu söyledi.

KCK, Suruç sonrası yeni bir proje arayışına girdi. ‘Öz yönetim’ ilanı, kolluk ile karşı karşıya gelmekten kaçınan PKK’nın, ‘sivil görünümlü’ insanlarla devleti karşı karşıya getirme oyunudur. Ancak halk, Baasçı zihniyete destek vermedi.

Star’a gündemdeki konuları değerlendiren Boynukara, “Diyarbakır bir milyonluk bir kent, çok az sayıda kişiyi toplayıp; ‘ben öz yönetim ilan ediyorum’ diye bir açıklama yapıyorsunuz. Bu tarz tepeden inmeci bir tarzdır. Bu Baasçı zihniyetle pozisyon almadır” dedi. Boynukara, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “PKK ‘ama’sız silah bıraksın” açıklamasıyla ilgili olarak da “Ama’sız diyor, ama iki şey söylüyor. Örgüt de devlet de silahları bıraksın diyor. Örgütle devleti yan yana koyup, ama’sız dediğinizde bir problem var demektir” ifadesini kullandı. Boynukara, “Devlet de örgüt de silah bıraksın dediğinizde bu aslında çözümsüzlüğü dayatmaktır, silahlar bırakılsın demek değildir” diye konuştu.

Devlet keyfi davranmıyor

 Demirtaş’ın bu sözleriyle mevcut siyasal pozisyonunu devam ettirdiğini dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara, “Devlet silahı bırakmaz, operasyonları bırakmaz. Meşru güç kullanma yetkisi devlete aittir. Bu bireylerin gündelik hayatlarını güven içinde sürdürmeleri için gereklidir. Devlet keyfi olarak bir yerleri bombalamıyor, devlet keyfi olarak gidip yollarda güvenlik tedbirleri almıyor. Devlet senin benim gündelik hayatımızın güven içinde devam etmesi için bunu yapıyor” dedi.

PKK taktik değiştirdi

 KCK’nın Suruç’taki bombalı saldırıdan sonra eski yöntemlerinin aksine yeni bir taktik arayışına girdiğini belirten Boynukara, PKK’nın kendi militanlarıyla asker ve polisi doğrudan karşı karşıya getirmek yerine, devletle sivil halkı karşı karşıya getirip, çatışma ortamını başka bir zemine çekmek istediğini; şu an yaptıkları bu planların hiçbir karşılığı olmadığını kendilerinin de çok daha iyi bildiğini söyledi.

Öz yönetim çatışma isteğidir

 Öz yönetim ilanının aslında bir çatışma isteği olduğunu ifade eden Boynukara, “Biz sizin Valinizi, kaymakamınızı tanımıyoruz diyorlar. Biz kendimiz yöneteceğiz diyorlar. Bu bir çatışma isteğidir” dedi.

AK Parti demokratikleşme adımlarını attı

AK Parti hükümetlerinin ülkenin demokratikleşmesi açısından gerekli adımların hepsini attığını belirten Adnan Boynukara şöyle konuştu: “Bunu da terör veya dış güçlerin talepleriyle ilişkilendirmeden, kendi vatandaşlarının taleplerini karşılama perspektifiyle yaklaştı ve bunu sürdürdü. Bundan sonraki süreçte de bunu sürdürecek. Devlet bu talepleri vatandaşlarının doğal hakları olarak gördü ve bunları karşıladı. AK Parti’nin yaptığı devlet paradigmasını değiştirmek oldu. İnsanı, bireyi önceleyen bir anlayışı siyasetin odağı haline getirdi.

Operasyon kaçınılmaz hale geldi

 Terör örgütüne yönelik operasyonların seçimlerle ilişkilendirilmesine ilişkin yapılan değerlendirmelere tepki gösteren Boynukara, PKK’nın yaklaşık bir yıl önce eylemlere başladığını ve bunun üzerine operasyonların kaçınılmaz hale geldiğini anlattı. Boynukara, 9 Haziran 2014’te Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesindeki Türk Bayrağı’nın indirilmesini, 3 Ekim 2014’te Pülümür’de karakola saldırı düzenlenmesini, 5 Ekim 2014’te HDP ve KCK’nın halkı eyleme çağırmasını ardından 6-7-8 Ekim 2014’teki olaylarda 52 kişinin yaşamını yitirmesini, bir yıl önce başlayan PKK eylemleine örnek gösterdi.



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,225 µs