En Sıcak Konular

Türkiye kararlı! Hedef...

24 Ağustos 2015 08:30 tsi
Türkiye kararlı! Hedef... Türkiye, Suriye’de bir “Güvenli Bölge” oluşturulması konusunda kararlı ve bu konuda dört koldan hazırlıklar yürütülüyor. Hedef, Suriyeli mültecilerin kısa sürede ülkelerine dönmesi.

Türkiye, bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan Suriye'deki tablonun olumlu yönde değişmesi için dört koldan çalışma yürütüyor."Güvenli bölge" oluşturulması için hem BM nezdinde hem de Uluslararası Koalisyon'a mensup ülkelerle diplomatik görüşmeler yapılıyor. Güvenli bölgelere insani yardımdan askeri korumaya kadar tüm detaylar değerlendirilirken, bu bölgelerin hem Suriye rejiminin uçak ve bombalarından hem de DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerinin saldırılarından korunması hedefleniyor.

UÇUŞA YASAK BÖLGE PLANI

Oluşturulacak güvenli bölgelerin yerleriyle ilgili çalışma yapılırken, bu bölgelerin aynı zamanda "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesi planlanıyor. Güvenlik ve insani yardımın Birleşmiş Milletler ve uluslararası koalisyona mensup ülkeler tarafından sağlanması hedefleniyor.

HALEP HASSASİYETİ

Türkiye, bu adımların hızla atılması konusunda muhataplarını bilgilendirdi. Yaklaşan kış aylarına girilmeden çalışmaların yapılmasının yanı sıra, başta Halep olmak üzere bazı bölgelerde yaşanabilecek bir denge değişikliğinin, yeni bir insani drama yol açabileceği hassasiyeti de iletildi.

HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ


Gelişmeler konusunda sorularımızı yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "güvenli bölgeler" konusundaki çalışmaların henüz tamamlanmadığını vurgularken, "Suriye'de 10 milyon insan 'sığınmacı' durumuna düşmüştür. Bu sürdürülebilir bir durum değil" dedi. Kurtulmuş, "İnsanlar kendi ülkelerinde yaşasınlar. Biz her türlü yardımı sağlamaya hazırız" dedi.

Akşam

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,670 µs