En Sıcak Konular

Seçimde gündem 'ekonomi'

24 Ağustos 2015 08:10 tsi
Seçimde gündem 'ekonomi'
AK Parti, tekrar seçimde önceliği ekonomiye verecek. Başta döviz kurundaki yükseliş olmak üzere istihdamdan yatırımların iyileştirilmesine kadar birçok adım atılacak.

Haziran sonuçlarını değerlendiren AK Parti, kasım ayında yapılması beklenen tekrar seçimde ekonomiye ilişkin vaatlere daha çok yer verecek. Geçen hafta yapılan seçim stratejisi toplantısında 7 Haziran seçimlerinde vatandaşın oy verme eğilimini değiştiren başlıklar değerlendirildi. Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu AK Parti Seçim Strateji ekibi cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunum yaptı. Sunumda ekonomideki beklentiler, seçim öncesi atılabilecek adımlar değerlendirildi. Sürdürülebilir istihdam, Türkiye'ye uzun vadede kazandıracak yapısal reformlar, reel sektörün güçlendirilmesi, KOBİ'lere finans desteği başta olmak üzere ekonomideki öncelikler kapsamında güçlendirici adımlar atılacak. Seçim sonrası yapılan anketlere göre ekonomi başlığı altındaki gerekçelerle AK Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin yüzde 2 civarında olduğu tespiti yapıldı. Seçim öncesi muhalefetin emeklilere ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron işçilerin kadroya alınması, faiz tartışmaları oy eğilimini değiştiren başlıklar arasında başı çekti.

TOPLUM YARARINA İŞLER

Çevre temizliği, ağaç dikimi, kamusal alanın yenilenmesi, ağaçlandırma, park düzenlemeleri başta olmak üzere toplum yararına yapılan işlere bu yıl 200 bin kişi alınması öngörüldü. Küçük işletmelerin işçilik maliyetlerini düşürmeye ve yatırımlarını artırmaya yönelik desteklerin kapsamı genişletilecek. Türkiye'yi 2023'e taşıyacak mega projeler aralıksız sürdürülecek. Seçim sonrasında da hükümetin başlattığı reformları sürdürecek güçlü bir ekonomi yapısı oluşturulacak.

DOLAR KAOSUNA SO N VERİLECEK
 
Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu, yatırım teşvik sisteminde iyileştirici düzenlemeler, iç piyasaları güçlendirmeye yönelik adımlar devam edecek. Yatırımları artıracak reformlar devam edecek. Kriz algısı yaratmak isteyen, dolar üzerinden kaos yaratmaya çalışanlara karşı topyekun mücadele edilecek. Merkez Bankası elindeki bütün silahları kullanacak. İstikrarlı büyümeden geri adım atılmayacak, büyüme desteklenecek ve maliyetler aşağı çekilecek.
 
Sabah



 

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs