En Sıcak Konular

Barış aktivistleri "İran'a dokunma" diyecek

29 Eylül 2007 23:55 tsi
Küresel BAK, hafta sonu barış hareketinin gündeminin tartışılacağı ve ABD'nin İran'a yönelik tehditlerinin kınanacağı bir basın açıklması ve toplantı düzenliyor

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel-BAK), çeşitli illerden gelen aktivistlerin katılımıyla 29 Eylül Cumartesi günü "İran'a Dokunma" başlıklı bir basın açıklaması yapacak.

12.00'da Galatasaray'da yapılacak basın açıklamasının ardından 13.00-18.00 arasında Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde "Barış Hareketinin Gündemi" başlıklı bir toplantı düzenlenecek.

İran'a yönelik saldırı tehditlerinin artığını belirten Koalisyon, dünyanın btün ülkelerinde savaş karşıtı hareketlerin mücadeleye yükseltmeye hazırlandığını söyledi.

İran yok diyor, saldırı söylentileri artıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, İran'ın uranyum zenginleştirme çalışmalarına son vermemesini ve nükleer silah üretecek potansiyele erişmesini olası bir saldırı için sebep gösteriyor.

BBC, bu yıl Şubat ayında ABD'nin İran'a yönelik saldırı planlarını açıklamış; 2003'te Irak'ı işgal eden ülkenin İran'ın yalnızca nükleer enerji tesislerini değil hava, kara ve deniz üslerini de içeren bir plan hazırladığını söylemişti.

Guardian'ın haberine göre, şu an Birleşmiş Milletler toplantısı için New York'ta bulunan İran devlet başkanı Mahmut Ahmedinecad, ülkesinin nükleer silah geliştirmek gibi bir amacı olmadığını; ABD'yle sorunlarını diplomatik yollarla çözebileceklerini belirtti.

Gazetede yer alan bir yorum yazısında daysa ABD'nin önümüzdeki altı ay içinde İran'a yönelik hava saldırılarını başlatacağı görüşüne yer verildi.


bianet



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,757 µs