En Sıcak Konular

PKK saldırısına karşı hendekli önlem

22 Ağustos 2015 21:23 tsi
Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası'nın yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı, Iğdır Valiliğinin talimatıyla iş makineleriyle hendek açılıp hafriyat dökülerek kesildi.

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası'nın yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı, Iğdır Valiliğinin talimatıyla iş makineleriyle hendek açılıp hafriyat dökülerek kesildi, aralarında "yayladaki hayvanlarına su götürmeleri gerektiğini" belirten vatandaşların da bulunduğu grup, toprak, taş ve kayalarla hendeği doldurmaya çalıştı.

Terör örgütü PKK mensuplarınca gasbedilerek Korhan Yaylası'na götürüldüğü tespit edilen 4 aracın bombalı saldırılarda ve çeşitli eylemlerde kullanılacağı ihtimali üzerine, iki noktadan kapatılan yayla yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı hendek kazılıp hafriyat dökülerek kesildi.

Yolun kapatıldığı bölgeye gelen HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, açılan hendeğin kapatılıp hafriyatın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bunun için iş makinesi talebinde bulunduklarını fakat iş makinesi gönderilmediğini belirten Adıyaman, Iğdır Valisi ile telefonla görüştüğünü ifade ederek, "Sayın Vali, yukarıda birkaç araç olduğunu, onların bir şekilde bomba yüklenerek şehre gönderilmesinden endişe edildiğini, askeriyenin bu nedenle yolları kazdığını ifade etti. 'Bu askeriyeyi ilgilendiriyor, sorumluluk üstlenemem, yolun açılması konusunda herhangi bir talimat veremem' diyor ama tabi bu, haklı bir gerekçe değil. Vatandaş, aç susuz şekilde yaşamayacak, kürekle kazmayla bir şekilde yolu açmaya çalışacak" diye konuştu.

Aralarında "yayladaki hayvanlarına su götürmeleri gerektiğini" belirten vatandaşların da bulunduğu grup, toprak, taş ve kayalarla hendeği doldurmaya çalıştı. Yolda bir süre hendeği kapatmak için bekleyen grup, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen ise Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan araçlarla olası bir eylem gerçekleştirilmesini önlemek amacıyla yolu kapattıklarını söyledi.

AA



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,174 µs